Vural: Evlat meselesini siyasetin bir aracı olarak kullanmak iman eksikliğidir

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sonra Fethullah Gülen Hocaefendi’ye, "Evladı yok.

Google Haberlere Abone ol
Vural: Evlat meselesini siyasetin bir aracı olarak kullanmak iman eksikliğidir

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sonra Fethullah Gülen Hocaefendi’ye, "Evladı yok.’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. Erdoğan’ın, utanmadan sıkılmadan milleten ailesiyle, çoluğuyla çocuğuyla uğraştığını iddia ederek, “Ne utanmaz adamsın be. Sen hangi hakla insanların aileleriyle ilgili hüküm ifade ediyorsun? Sen önce kendine bir bak, bu milletin huzurunda düştüğün duruma bak. İnsan sevgisini bir aile ya da evlat sahibi olmayla ilgili bir noktaya getirenler, bu zihniyette olanlara Ebu Cehil zihniyetinin, Peygamber Efendimiz'e ‘ebter’ diyenlere karşı Kevser Havuzu'nu hatırlatıyorum.” dedi. Bu yorumu yapan kişinin ancak ırkçı olacağını söyleyen Vural, “O bakımdan dilin kemiği yok. Milyonlarca çocuksuz aileye Cenab–ı Hakk nasip etmemiş. Kadere inanan biri, bu adam kadere de inanmıyor, bu bir iman eksikliğidir. Milletin ailesiyle, çoluğuyla çocuğuyla ilgilenip bu konuda iftiralar atacağına önce bir kendine bak. Cenab–ı Hakk, herkese salih evlatlar nasip etsin. Her evladı da babasının onuru ve şerefini ömrü boyunca taşıyabilecek insanlardan eylesin.” şeklinde konuştu. Evlat meselesini siyasetin aracı olarak kullanarak bundan sonuç çıkarmak isteyen birisinde iman eksikli olduğunu öne süren Vural, şunları söyledi: “Kadere inanmamaktadır. Böylesine bir düşüncede zaten muhafazakar değerlere sahip olması da mümkün değildir. Bu konuda çocuksuz ailelerimizden de özür dilemeye davet ediyorum. Bu millete hakaret edemezsin. Sen imam hatibi bitirmişsin ama iftira hatibi olmuşsun. Seni yeniden imam hatibe yazdırmak lazım.”

'TÜRKİYE’Yİ KUCAK LOBİSİ YÖNETMİŞTİR'

Başbakan Erdoğan’ın, "Benim de oğlum dinlenmiş." dediğini aktaran Oktay Vural, “Sabah saat 08.02’de arayarak villalardaki paraları milletten kaçırmak isteyenler, aslında bu konuşmaları, 'Dinlemiş' diyerek bunu itiraf etmişlerdir. Tablo budur. Ayakkabı kutusundaki paralar, bu sesler, villa pazarlıkları, Urla, Çatalca vurgunları somut değil midir?” dedi. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında geçen konuşmada, 1 trilyon için "üç beş kuruş" ifadesinin kullanıldığını hatırlatarak, “İşçi, memur, Bağ-Kur emeklisine gelince ayda 30 lira büyük zam. Böyle bir rezalet olabilir mi? 'Hak yerini buldu.' diyen Başbakan, İçişleri Bakanı, Bakanlar Kurulu bu hesabı verecek. Hangi rüşvet karşılığında Türk vatandaşlığı satıldı? Türk vatandaşlığı, rüşvet karşılığında satılan bir mal haline getirilmiş, utanmadan sıkılmadan. Bunun hesabı sorulmayacak mı? Verdiniz mi vermediniz mi Reza Zarrab’a? 700 bin liralık saati koluna takarak, Bakanlar Kurulu'na giderek, utanmadan sıkılmadan miting meydanına çıkıyor.” dedi. Bütün bunların hesabının er ya da geç yargı önünde sorulacağını söyleyen MHP Grup Başkan Vekili, “Ada pazarlıkları; belli ki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, rüşvetçiler ve bölücülerin kucağına oturmuş, istedikleri gibi oynatmışlar. Tablo budur, Türkiye’yi bir kucak lobisi yönetmiştir. ‘Kucağımıza otururlar.’ diyor ya, kimin kimin kucağında olduğu gayet açık ve net ortaya çıkmıştır. Türkiye’yi 11–12 yıldır yöneten Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapı diye şikayet eden, anlaşılmıştır ki iktidarı süresince başkalarının kucağında oturmuştur.” diye konuştu. Vural, hukuku engelleyen iktidardan kurtulmanın yolunun, millet iradesiyle olacağını da söyledi. Güler’in oğlu Barış Güler ile yaptığı konuşma ile İranlı işadamı Reza Zarrab’ın bir süre önce ortaya çıkan ses kaydını da, "Bunu artık kırmızı noktalı verirsiniz." diyerek dinletti.

'28 ŞUBAT RUHU DEVAM ETMEKTEDİR'

28 Şubat’ta milletin iradesine daha önce darbe vuranların, tarihi tekerrür ettirdiğini savunan Oktay Vural, yine bir 28 Şubat’ta milletin malına mülküne el uzatan haramzadeleri korumak ve kollamak için yargıya darbe yapıldığını öne sürdü. “Aslında 28 Şubat ruhu devam etmektedir.” diyen Vural, 28 Şubat’ta milli iradeyi çalanların, dün de milletin hukukunu çaldığını söyledi. Reza Zarrab ve adamlarının tahliye edilmesi suretiyle Türk milletinin yargısının ayaklar altına alındığını iddia ederek, “Türk milletinin hukuku ayaklar altına alınmıştır. Milletin vicdanına hakaret edilmiştir. Bu süreç içerisinde yargıya yapılan müdahaleler sonuç vermiş, 17 Aralık sonrası başlayan adli kolluğa, polise ve savcılara yapılan müdahale, delilleri karartma, hukuk yoluyla fiili olarak yargıya yapılan darbe, rüşvet ve yolsuzluk çetesinin korunması ve kollanmasına yol açmış ve netice vermiştir. Dünkü tahliyeler zorbalıkla, hukuk dışı fiili eylemlerle gerçekleşmiştir. Bunun adına yargılama değil, sıfırlama denir. Başbakan, ‘Hak yerini buldu, mağduriyetler oluştu.’ diyor. Hangi haktan, mağduriyetten bahsediyor?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

'HAK YERİNİ BULDU DİYEN ZİHNİYET, ÇETENİN YÖNETİCİSİDİR'

Grup Başkan Vekili Vural, Başbakan Erdoğan için "çete yöneticisi" ifadesini de kullandı: “Pişkinlik ve aymazlık içerisinde, haram para aklama çetesiyle ilgili verilen yargı kararı için ‘Hak yerini buldu.’ diyen zihniyet, biliniz ki bu rüşvet ve yolsuzluk çetesinin yöneticisidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetin Recep Tayyip Erdoğan, haram para çetesini, ihale fesatçılarını, Türk milletinin şerefli vatandaşlığını parayla satan insafsızları korumak ve kollamaktadır, çünkü bu organizasyonu kendisi yürütmektedir.”

'KUCAĞA OTURANLARLA İLGİLİ YENİDEN YARGILAMA YAPILACAKTIR'

Oktay Vural, şunları kaydetti: "Soruşturmaların üzerini örtme talimatı veren Adalet Bakanı, polisleri süren İçişleri Bakanı ve Erdoğan’dan hesap sorulacaktır. Buradan ilan ediyorum, bütün bu deliller ortadayken bu süreç içerisinde ayarlanmış yargıyla gelenlerin ortaya koyduğu bu iradenin, millet vicdanında hiçbir anlamı yoktur, sıfır hükmündedir. Devran dönecektir ve bu konuda rüşvet, yolsuzluk ve haram para çetesi, işadamlarını kucağa oturtanlarla ilgili yeniden yargılama yapılacaktır. Bunları yargılayacağız. Türk milleti, bir hesaplaşmaya gidecektir. Haramzadelerden, özel uçakla umreye gidip sözde muhafazakarlık yapanlardan, milletin manevi değerlerini rüşvetin üzerini örtmek için kullananlardan hesap sorulacaktır.”

Vural, MHP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısının başında, salonda TRT’nin olup olmadığını sordu. Bulunmaması üzerine, “MHP’nin sesini vermeyen Alo Fatih'lerden ve TRT’den, havuz medyasından, hepsinden hesap sorulacaktır. TRT, haddini bilmelidir. Sizin maaşınızı Recep Tayyip Erdoğan vermiyor, sizin maaşınızı ihale fesatçıları vermiyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar