Vekillerin Twitter’da milli irade tartışması

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Meclis’te yaptığı bütçe konuşmasının ardından Twitter’da milli irade tartışmasına girdi.

Google Haberlere Abone ol
Vekillerin Twitter’da milli irade tartışması

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ile CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün Meclis’te yaptığı bütçe konuşmasının ardından Twitter’da milli irade tartışmasına girdi.

Sena Kaleli’nin, “Başbakan, 'Allah'tan başka hiç kimse bu milletin iradesine istikamet çizemez' dedi. Yanlışlarını da Allah'a yükle. İrade Allah'ın, doğruya döner.” şeklindeki twitine cevap veren Mustafa Öztürk “İradeye hesap vermeye hazırız. Milletin kararına saygılıyız. Ama siz hiçbir zaman milli iradeyi anlamadınız, anlamayacaksınız.” dedi.

İki vekil arasında dün akşam saatlerinde başlayan tartışmada Sena Kaleli, “Milli irade önemliyse, niye vergi ödeyen milli iradeye hesap vermiyor, şeffaf davranmıyorsun? Affetmeyi bileni çantada keklik mi sanıyorsun? Sansürlü Sayıştay raporlarından da bahset biraz. Neyi gizliyorsun milli iradeden. Hani milli irade her şeyin üzerindeydi.” twitlerini attı.

Öztürk ise “Hiçkimse kendini mutlak irade yerine koyamaz. Önce biz karşı çıkarız. CHP zihniyeti hep mutlak iradenin emirlerine karşı olmuştur." karşılığını verdi.

Sena Kaleli’nin, “Milli irade hesap bekliyor. M.iradeden aldığı güçle hükmeden, kendi iradesini dayatan kendini mutlak irade yerine koyarsa, rıza gösterenler de şirke ortaktır.” demesi üzerine Öztürk şu twitleri attı: “CHP'nin ezanları Türkçeleştirmesini, bir dönem camileri kapatıp ahır yapmasını, Kur'an öğrenmeyi engellemesine ne diyeceksiniz. Mutlak iradenin emri olarak başörtüsü takan kız çocuklarının okullara alınmamasını; ikna odalarını nasıl izah edeceksiniz. CHP, yıllarca bu milletin inançlarına, tarihine karşı dururken neredeydiniz. Sırça köşkler de yaşayanlar bu milleti anlayamazlar. Tarihi incelerseniz, objektif bakarsanız bu olayların gerçek olduğunu görür ve dönemlerde yapılanlardan özür dilersiniz.”

Mustafa Öztürk’ün “Dikkat ederseniz şahsi değil, fikir bazında görüşlerimizi açıklıyoruz. Ayıp varsa bu gerçekleri gizleyen ve inkar edenlere aittir. Doğanbey'de cami yıkılmadı. Bizden önce yol için oldu ve yenisi yapıldı. Fakat Doğanbey de CHP döneminde satılan camiyi onarıyoruz.” şeklinde açıklama yapması üzerine ise Sena Kaleli, şunları yazdı: “Çok ayıp, düzeysiz bir karalama. Bundan medet umuyor, halkı yanıltıyorsunuz. AKP hala ezbere konuşuyor. Atatürk bu kör inançlardan kurtarmak için Elmalılı Hamdi'ye Kur'an-ı Kerim tefsiri yaptırmış.”

İki milletvekili arasında nokta denilerek durdurulmak istenen sanal tartışma karşılıklı suçlamalarla devam ediyor. CİHAN

Yorumlar