Ünlü işadamının Türkiye'ye iadesi masada

İngiltere'de zimmet suçuyla hapse giren Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekmesine yönelik diplomatik trafik yeniden hızlandı.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü işadamının Türkiye'ye iadesi masada

KKTC'li Türk işadamı Asil Nadir, yıllar evvela İngiltere'de kurduğu Polly Peck International (PPI) isimli firma vasıtasıyla ürettiği tekstil ürünlerini, Ortadoğu'ya pazarladı. Bu sayede İngiltere'deki en zengin 100 şahıs listesine girdi. Ancak zimmetine 30 milyon Sterlin geçirdiği iddiasıyla 10 sene hapis cezasına mahkum edildi. Bu şok tutuklamanın arkasından Nadir'in cezasını Türkiye'de çekmesine yönelik İngiltere ile temaslarda bulunuldu. Ancak bu Öğrenci uzun zaman müspet yanıt verilmedi. Buna karşın Türkiye temaslarını kesmedi, devam ettirdi. 

BAŞBAKAN CAMERON DEVREDE 

Diplomatik kaynaklara oranla hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz yetkililer ile araya geldiklerinde, Nadir konusunu gündeme getirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'la görüşen Çavuşoğlu'nun, iade meselesi için müspet izlenim edindiği öğrenildi. Nadir'in art kalan 1 sene 6 maaş cezasını Türkiye'de çekmesine yönelik gelişmeler bulunduğu söylendi. İngiliz Adalet Bakanlığı'ndaki bir takım danışman ve yargıçların da Türkiye'nin iade isteklerine karşı müspet görüş bildirdikleri kaydedildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar