Twitter bu bilgileri Umut Oran'a nasıl verdi?

Twitter 2014 yılında Türkiye'den yapılan 356 başvurunun hiçbirine dönmedi. Umut Oran ise 15 günde Twitter'dan belgeleri aldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Twitter bu bilgileri Umut Oran'a nasıl verdi?

Umut Oran ise kendisiyle ilgili çıkan haberlerin peşinden 15 gün içerisinde Twitter’dan 73 sayfa evrak aldığını açıkladı. 

Gerçekten Oran'ın 'Savcılığa sundum' dediği o dokümanlar Twitter'dan mı yollandı? Türk yargısına aylarca yanıt vermeyen Twitter, bu kadar kısa zamanda sözde yazışmaları nasıl yolladı?

Bu sorular yanıt beklerken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'dan Oran’a şöyle mesaj gönderdi:

NİYE METİNLERİ DAĞITMADIN?

“Umut Oran, gazetelerin yayınladığı tapelere kıyasla CHP ile enlem bina içerisinde irtibat kuran kişi. İddiaya kıyasla Sümeyye'ye suikastın içinde. Umut Oran kendini aklamak için, Twitter'dan hususi yazışmalarını istemiş, Twitter yanıt vermiş. Birincisi, Türkiye'nin suallerine yanıt vermeyen Twitter, Oran'a bu bilgiyi derhal nasıl verdi? Paralel bina mı, yok ise diğer bir tanesi mi devrede? İkincisi, üstelik Oran'ın hesabı tescilli değil. Twitter Oran'a sebep bu kadar yakın? Üçüncüsü, Oran elinde bir kağıt gösteriyor ve kağıdı gazetecilere dağıtmıyor. Gelen kağıtların içerisinde o konuşmaların bulunmadığı ne malum? Dördüncüsü, Umut’la birlikte KK'nın (CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) ismi da iddialarda geçiyordu. KK (CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu) ilk anda bu konuları sessiz geçmezdi. Yıkardı ortalığı. Niye metinleri dağıtmadın? Sana inanmıyoruz Umut Oran... Allah aşkına izahat yaparken surata bakın...”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar