Türkeş, Başbakan’ın 21.05.2011 tarihli sözlerine dikkat çekti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, dün başlatılan ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ çerçevesinde 2011 milletvekili seçimleri arefesinde MHP’ye yönelik tertip edilen suikast planı ile alakalı olarak Başbakan Recep Ta.

Google Haberlere Abone ol
Türkeş, Başbakan’ın 21.05.2011 tarihli sözlerine dikkat çekti

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, dün başlatılan ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonu’ çerçevesinde 2011 milletvekili seçimleri arefesinde MHP’ye yönelik tertip edilen suikast planı ile alakalı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 21.05.2011 tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamaya dikkat çekti.

Türkeş, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın o tarihteki, "Özele girilmemeli, doğru. Ama özeline. Özel, meşru olandır. Siz gayri meşru bir uygulamayı kendi özelidir diye veremezsiniz. Kaldı ki bizim bu toplumumuzun ahlaki değerleri var. Bu ahlaki değerler çerçevesi içerisinde olan, bu işin özelidir. Ama gayri meşru, gayri ahlaki olanı kalkıp da özel diye gösteremezsiniz. Siyasetçisiniz, siz örnek alınması gereken insanlarsınız. Dolayısıyla örnek alınması gerekli olanlar, yaşam tarzlarına bu noktada çok daha dikkat edecekler. Hem aileyi tehdit eden yaşam tarzlarına, hem özellikle menfaat ilişkilerine bu noktada çok çok dikkat edecekler. Bunların meşru olanları, eyvallah. Ama gayri meşru olanlarını kimse özel olarak ifade edemez.' demiştir. Aynı tarihte, AKP Genel Başkan Yardımcısı sıfatıyla Sayın Ekrem Erdem de ‘Siyaset yapanlar, her şeyden önce davranışlarına, hareketlerine daha duyarlı olmak durumundalar." ifadelerini hatırlattı.

MİLLETİN TAKDİRİNE HAVALE ETTİ

MHP’li Türkeş, başlatılan 'Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu' çerçevesinde; sanıklara isnat edilen suçların gayrı-ahlâkî boyutu ve basına sızdırılan fotoğrafların vahameti ışığında, dünden bu yana, başta Başbakan Erdoğan’ın ve AKP’li yetkililerin açıklamaları ile geçmişteki beyanlarını milletin takdirine bıraktıklarını dile getirdi.

CİHAN

Yorumlar