'Tıpış tıpış gidecekler, ifadelerini verecekler'

Mahkemeler tarafından ifadeye çağrıldıkları halde olumsuz cevap veren HDP'lilere seslenen Başbakan Yıldırım, "Tıpış tıpış gidecekler" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Tıpış tıpış gidecekler, ifadelerini verecekler'
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Terör örgütü propagandası ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla haklarında soruşturma açılan ancak savcılar tarafından yapılan çağrılara cevap vermeyen HDP'lilere Başbakan Binali Yıldırım'dan tepki geldi. Başbakan Yıldırım, "Burası hukuk devleti, mahkeme çağırıyorsa tıpış tıpış gelecek ifadesini verecek" dedi. 

Ankara'da düzenlenen Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, mahkemeler tarafından ifade çağrısı gönderildiği halde ifadeye gitmeyen HDP'lileri eleştirdi. Yıldırım "Terörle iltisaklı parti çıkmış bu belediyelere ilişirseniz isyan başlatacağız, şöyle yapacağız, böyle yapacağız… Kimse kusura bakmasın, burası hukuk devleti, kimse hukuktan üstün değildir. Birileri ellerine silah almakla Türkiye’ye, bu büyük ülkeye kafa tutacağını mı sanıyor? Burası bir hukuk devleti, mahkeme çağırıyorsa tıpış tıpış gelecek ifadesini verecek" diye konuştu.

SAVUNMADAN TAARRUZA

Terörle mücadelede de yeni bir stratejiye geçildiğini hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, daha önce söylediği "Savunmadan taarruza geçildi" sözlerini tekrar ederek, "Yeni sürecin adı savunma değil taarruz. İki şey yapıyoruz. Bir hudut kapılarını güvenliğe alıyoruz. Dışarıdan girişleri önleyemezsek sızlanmanın anlamı yok. Bunu bir kere başta sağlayacağız. Bölgeden gelen valilerimize açık söylüyorum. Hudut kapısı dışında her geçiş düşman geçişidir. Sivillere niye operasyon yaptın diye sorarlar… Bakın açık söylüyorum, hiç tereddüt göstermeyin, düşman geçişidir, anında gereğini yapın." şeklinde konuştu. 

RİSKLİ BÖLGELERE DE GİRİLECEK

Terör unsurlarına hiçbir şekilde müsamaha gösterilmemesi gerektiğinin de altını çizen Başbakan Yıldırım şöyle konuştu: İkinci nokta, asker anlatıyor, şuradan kalktılar, 3 kişi, 7 kişi, burada gittiler… Böyle şey mi olur, adeta bacılık olmuşlar. Onların her an enselerinde olacaksınız. Geçen Çukurca’ya gittik, 25 yıldır girilmeyen yere girmişler. Adamlar orada kendilerine göre bir yapı kurmuşlar. Değip dolaşan yok. Şimdi ne oldu? Helak olup gittiler. Şehitlerimiz de oluyor, yüreğimiz yanıyor ama bağımsızlığın bedeli var. Bağımsızlık altın tepside sunulmuyor. Bağımsızlık mücadelesini niçin yaptık, bu toprakları vatan yapmak için. Mutlaka tespit edilen yerlere gideceğiz. Efendim burası riskli… Riskli olan yerler için tedbirini alacağız. Burada kararlılık çok önemli, kararlılık olduğu sürece biz bu işi kısa sürede yönetilebilir hale getiririz. 

Yorumlar