Terörün sonlandırılması için çözüm paketi Meclis Genel Kurulu'nda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bu hafta İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen tasarı ve teklifleri görüşecek. Meclis Genel Kurulunun, 25 Temmuz'a kadar haftalık çalışma günleri dışında Cuma, Cumartesi,...

Google Haberlere Abone ol
Terörün sonlandırılması için çözüm paketi Meclis Genel Kurulu'nda

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, bu hafta İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonundan gelen tasarı ve teklifleri görüşecek. Meclis Genel Kurulunun, 25 Temmuz'a kadar haftalık çalışma günleri dışında Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günlerinde de çalışması gündemde.

Meclis Genel Kurulu'nda ilk önce kamuoyunda çözüm paketi olarak da bilinen 6 maddelik 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nı görüşecek. Ardından ise Plan ve Bütçe Komisyonundan gelecek torba yasasını ele alınacak.

Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin usul ve esasları düzenleyecek kanun tasarısı ise terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek.

Gerekli görülmesi halinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmalar yapılmasına karar verir ve bu çalışmaları gerçekleştirecek kişi, kurum veya kuruluşları görevlendirir. Silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alır.

Yetki ve sekreteryadan Bakanlar Kurulu sorumluyken, çözüm sürecine ilişkin gerekli kararları almaya yetkili olacak. Çözüm süreci kapsamında yapılan çalışmaların koordinasyonu ve sekretarya hizmetleri Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından yürütülecek.

Bu kanun kapsamında verilen görevler, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca ivedilikle yerine getirilecek. Bu kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilerin hukuki, idari veya cezai sorumluluğu olmayacak.

CİHAN

Yorumlar