Terörün sona erdirilmesiyle ilgili kanun tasarısında maddeler görüşülüyor

İçişleri Komisyonu'nda, kamuoyunda çözüm paketi olarak isimlendirilen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' görüşülmeye devam ediyor. 16 saat süren ilk günkü görüşmeler, tasarının...

Google Haberlere Abone ol
Terörün sona erdirilmesiyle ilgili kanun tasarısında maddeler görüşülüyor

İçişleri Komisyonu'nda, kamuoyunda çözüm paketi olarak isimlendirilen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı' görüşülmeye devam ediyor. 16 saat süren ilk günkü görüşmeler, tasarının geneli üzerinde yapıldı.

Görüşmelerin ikinci gününde ise maddeler ele alınıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmelerde MHP, tasarının tamamının Anayasa'ya aykırı olduğu üzerinde duruyor. MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, tasarının Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine, kurtuluş savaşının özüne aykırı olduğunu vurguladı. Parmak çoğunluğu ile bu büyük değerlerin yok edilemez olduğunun altını çizen Bal, komisyon başkanının tutumuna sert tepki gösterdi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ise Meclis'in dayatmalarla çalışamayacağını ifade etti. Tasarının, terörü yapanların amacı ve hedefi doğrultusunda hazırlandığını savunan Vural, terör örgütünün isteklerinin yerine getirildiğini belirtti.

MHP Iğdır milletvekili Sinan Oğan da çözüm sürecinin ülkeyi böleceğini ileri sürdü. Terör örgütü PKK'dan çok sık tehdit aldığını açıklayan Oğan, bugüne kadar önemsemediğini ancak bundan sonra önemsemek durumunda olduğunu kaydetti.

Örgütün cinayet işlediğinde sorumlu olmayacağını dile getiren Oğan, "PKK'lılar da yapacakları işlemlerden sorumlu tutulmayacaklar. Bizim can güvenliğimizi kim koruyacak, şimdiye kadar hukuk var, devlet var diyordum, artık hukuk da yok, devlet de yok. Cezai sorumluluk da bu yasa ile ortadan kalktığı için bundan sonra PKK'lılara kimse yan bakamayacak. Çünkü bu kanun tasarısı PKK'lılara suç işleme özgürlüğü getiriyor. Şimdiden suç duyurusunda bulunuyorum, başımıza bir iş gelirse sorumlusu siz olacaksınız." şeklinde konuştu.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da çözüm sürecinde PKK terör örgütünün silah bırakmadığını söyledi. Doğru, "TSK'ya, polise, güvenlik güçlerine silah bıraktırıldı. Bölge silahlı terör örgütünün tamamen kontrolüne bırakıldı. Dağlar da şehirler de PKK terör örgütü militanlarına teslim edildi. Dağlara da şehirlere de ovalara da PKK terör örgütü hakimdir." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar