Terör sorularına Bakan Eker'in cevap vermesi tartışma çıkardı

TBMM Genel Kurulu'nun 115. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın yönettiği birleşimde Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor....

Google Haberlere Abone ol
Terör sorularına Bakan Eker'in cevap vermesi tartışma çıkardı

TBMM Genel Kurulu'nun 115. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın yönettiği birleşimde Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı görüşülüyor. Üç gündür devam eden görüşmelerde bugün hükümeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker temsil ediyor. Sorulara Bakan Eker'in cevap vermesi bazı milletvekillerinin tepkisine sebep oldu.

"Aslında bugüne kadar, Türkiye denediği başka hiçbir yöntemle çözüm elde edemediği için, bu sorunu çözemediği için biz milletle bir mutabakat yaparak bu meseleyi nasıl çözeriz, şu anda bunun uğraşı içerisindeyiz, yapılan aslında bu." diyen Eker, 1985'ten sonra bu sorunun açık kanamalı bir hâle geldiğini ve o açık kanamalı hâlde devam ederken on binlerce insanın hayatını kaybettiğini kaydetti.

Bu sözler üzerine MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, "Sayın Bakan, sorulara cevap verin, sorulara. Zamanınız bitti. Bırak şimdi, hikâye anlatıyorsun, masal anlatma." karşılığını verdi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da bakanın hikaye anlattığını savundu. Belen, sorulara cevap verilmesini istedi.

Bakan Eker, "1985'ten itibaren bu açık kanamalı yara bütün Türkiye'yi etkiledi ve soru sahibi milletvekillerimizin, mensubu bulunduğu siyasi parti dâhil olmak üzere iktidara gelen, hükûmet eden Türkiye'deki bütün partilerin denedikleri yöntemlerin hiçbirisi bu meseleyi olması gerektiği şekilde çözüme kavuşturmadı." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar