Tekin: Çocukları rehin alan bir işadamını kurtarma operasyonu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yargı ve emniyette yapılan görevden almalar ile HSYK kanununda yapılan değişikliklerin temel sebebinin içeride çocukları rehin alan bir işadamını kurtarma operasyonu olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Tekin: Çocukları rehin alan bir işadamını kurtarma operasyonu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yargı ve emniyette yapılan görevden almalar ile HSYK kanununda yapılan değişikliklerin temel sebebinin içeride çocukları rehin alan bir işadamını kurtarma operasyonu olduğunu söyledi.

CHP'yi takip eden muhabirlerle kahvaltıda bir araya gelen Tekin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. HSYK değişikliğinin Cumhurbaşkanının kararını beklemeden Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesiyle ilgili bir soruya Tekin, "O süreci bekleyeceğiz, o konuda bir sıkıntı yok. Aslında bu bütün operasyonlar, bu bütün değişikliklerin temel sebebi, içeride çocukları rehin alan bir işadamını kurtarma operasyonudur. Bizim de biraz acelemiz o. Yoksa elbette CHP, Anayasaya aykırı olan bütün maddeleri kimsenin de söylemesine gerek duymaksızın Anayasa Mahkemesi'ne götürecektir. Ben umut ediyorum ki sayın Cumhurbaşkanı, bunun gereğini yapacaktır. Bu kadar acil bir şeyi herhalde Cumhurbaşkanı bekletecek değildir. Kısa süre içerisinde çok sayıda bu konuda uzman Anayasa profesörleri var, sayın Cumhurbaşkanının danışmanları, bunlar hazırlanmıştır bilinen şeylerdir. Çok da Anayasa profesörüne de gerek yoktur. Adliye mübaşirlerine de sorduğunuz da Anayasaya aykırı olduğunu ifade edecektir." karşılığını verdi.

"HIRSIZLIKLARI VE YOLSUZLUKLARI KAPATMAK İÇİN ONA BUNA ÇAMUR ATACAKSIN"

Başbakanın CHP'yi cemaatin oyuncağı olmakla ilgili suçlamasının hatırlatılması üzerine ise Tekin, "Sayın Başbakanı dinlerken zaman zaman da üzüldüğümü, aynı zamanda acıdığımı itiraf etmek istiyorum. Bir ülkenin Başbakanı, gerçekten bu kadar çaresiz kalıp, çaresiz kalınca ne yapacağını şaşırmış bir durumda olması doğrusu hepimizi üzen bir tablodur. Sonuç itibariyle Başbakandır, bu ülkeyi yönetiyor. Sayın Başbakanın, bizim eleştirilerimiz dün ne ise bugün de aynısı. Hiç değişen bir şey yok. Biz hukuk devletinden yanayız, demokrasi ve özgürlükten yanayız. Hiçbir dönemde hiç kimseyi ötekileştirmeden, yok saymadan ama devlet düzeni içerisinde olmayacağını ifade ettiğimiz tek siyasi partiyiz. Eğer Başbakanın söyledikleri doğru ise o vahim bir olay. Yani 12 yıldır bu ülkeyi yöneteceksin, bütün bu olup bitenlerin karşısında çaresiz kalacaksın, hırsızlıkları ve yolsuzlukları kapatmak için de ona buna çamur atacaksın. Ona buna çamur atmayacak, Başbakan devletin bütün kurumları kendi elinde, bilgisi dahilinde; nerede ne biliyorsa açık ve net bir şekilde söylesin. CHP dün nasıl yalın bir durumdaysa bugün de o durumdadır." diye konuştu.

"TÜRK SİYASETİNİ KİRLETİP ÇÜRÜTMEK İSTİYORLAR"

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in tartışmaların ana sebebinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Tekin, Çiçek'in bütün ara dönemler ile darbe dönemlerini yaşamış tecrübeli bir siyasetçi olduğunu hatırlattı. Ne demek istediğini çok iyi bir şekilde anladığını dile getiren Tekin, "Eğer onun ifade ettiği doğru ise çok vahim bir olay. Bütün bu olan bitenlerin önünü bizim siyasetçiler olarak görevimizi yapmamızla önünü kesebiliriz. Geçmiş dönemde kaoslar böyle yaratılmıştı ama bu kaoslara da göz yumuyorsak hepimiz suç işliyoruz. Sayın Çiçek, Parlamento işlemiyorsa, milletvekilleri dayak yiyorsa burada bir sorumluluk hissedeceksiniz. Benim de benzer kuşkularım var. Türk siyasetini kirletip, çürütmek istiyorlar. Geçmiş dönemlere de baktığınızda bütün ara dönemler, bütün darbe dönemleri, mutlaka bir gerekçelendirilmiştir. Gerekçeler aranıyor, CHP olarak biz bunun bilincindeyiz, bu bilinç içerisinde davranıyoruz. Onun için sayın Çiçek'i göreve davet ediyoruz, sayın Cumhurbaşkanını göreve davet ediyoruz, bütün sivil toplum örgütlerini, sendikaları göreve davet ediyoruz. Çok kritik bir süreçteyiz." ifadelerini kullandı.

"CUMHURBAŞKANI DA BİR TESTEN GEÇİYOR"

Yolsuzluk iddialarının Türk dış politikasına etkisinin sorulması üzerine Tekin, "Fotoğrafa baktığınızda çok net bir şekilde anlayacaksınız. Bugün gözaltında olan işadamı, işadamının ilişkileri, işadamı ile iktidar ilişkilerini, bütün bunlara baktığınızda bunun klasik bir yolsuzluğun ötesinde olduğunu hep beraber görmüş olacağız." karşılığını verdi.

Özellikle Mart ayı içerisinde daha sıkıntılı günler beklediğine dikkat çeken Tekin, "Umut ediyorum ki yanılmış olurum. O sıkıntılı günleri de hep beraber yaşayacağız. "Parlamento, yasama, yürütme, yargı, herşey bir kişiye bağlanmış. O da sayın Başbakan olunca hiç kimsenin Başbakana gücü yetmiyor, sözü geçmiyor." diyen Tekin, "Galiba sayın Cumhurbaşkanı da bir testen geçiyor. Sayın Cumhurbaşkanı bunu onaylarsa, o zaman sayın Başbakanın uzun süredir hayal etmiş olduğu Başkanlık Sisteminin yasal olarak olmasa da fiilen olarak hayata geçmiş olacak demektir. Bu kurumlardaki yetkililerin hiçbirisi Başbakana sözü geçmiyor, gücü yetmiyor." dedi. CİHAN

Yorumlar