TBMM’nin akıllı Halkla İlişkiler binasını lağım basması Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e TBMM’nin akıllı yeni Halkla İlişkiler binasını lağım basmasını sordu.    Karaahmetoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
TBMM’nin akıllı Halkla İlişkiler binasını lağım basması Meclis gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'e TBMM’nin akıllı yeni Halkla İlişkiler binasını lağım basmasını sordu.

    Karaahmetoğlu, TBMM’nin akıllı yeni Halkla İlişkiler binasında en son lağım basması ardından Çiçek'e "Milletvekillerinin ve çalışanların bina içerisinde kötü bir sürprizle karşılaşmamalarını için pis su tesisatının geçtiği yerlere uyarıcı tabela koymayı düşünüyor musunuz?" diye sordu. Binanın teslimden önceki genel temizliğinin de TBMM personeline yaptırıldığı iddialarını hatırlatan Karaahmetoğlu, "En son yemekhane yakınında patlayan lağımın temizliğini de yine TBMM personelinin yapmasını doğru buluyor musunuz?" dedi.

    "Henüz birkaç ay önce hizmete giren TBMM’nin akıllı Yeni Halkla İlişkiler Binası'nı son olarak bir kez daha lağım basmıştır." diyen Karaahmetoğlu, Meclis Başkanı'na şu soruları yöneltti:

İnşaat yapım bedelinin KDV hariç 132 milyon 42 bin 376, 20 TL olduğunu açıklanan binanın akıllı sıfatını hak eden özelliklerini herkes merak etmektedir. Yeni Halkla İlişkiler binasını akıllı yapan unsuzları sıralar mısınız?

Akıllı bina olarak tanıtılan binanın kullanılmaya başlanmasının üzerinden henüz birkaç ay geçmesine rağmen tuvaletlerinin tavanı akmış, yağmurlu günlerde odalarına su dolmuş, zemin mermerleri kırılmış, imalat ve işçilik kusurları herkesin dikkatini çekmiştir. Binanın çalışanlarının artık, koltuklarını duvarlardan uzağa yerleştirdikleri öğrenmekteyiz. Milletvekili ve çalışanların bina içerisinde dolaşırken kötü bir sürprizle karşılaşmamak üzere pis su tesisatının geçtiği noktaları da bilmek hakkıdır düşüncesiyle; bu hususta bir tedbir olmak üzere bu bölgeleri gösterir tabela koymayı düşünüyor musunuz?

Her kesim tarafından eleştirilen TBMM’deki yeni halkla ilişkiler binasında oluşan hasar ve arızaların tamiratı kimler tarafından yapılmaktadır? Yeni Halkla İlişkiler binasının inşaatı tamamlandıktan sonra genel temizliğinin TBMM temizlik personeline yaptırıldığı doğru mudur? Yine en son yemekhane yakınında patlayan lağımın temizliğini de yine TBMM personelinin yapmasını doğru buluyor musunuz? Yüklenici firma hangi durumlarda bu arızalara müdahale etmektedir? Akıllı binada oluşan akla zarar hasar ve arızaları gidermek üzere TBMM Bütçesinden malzeme, işçilik ve onarım için para harcanmış mıdır?

TBMM Yeni Halkla İlişkiler Binası inşaatın yasaya, sözleşmeye ve standartlara uygun yapılmadığı, kontrol görevinin ihmal edildiği, devletin ve TBMM’nin maddi açıdan zarara uğratıldığı iddialarını araştırmak üzere bir talebiniz, girişiminiz olmuş mudur? Yüklenici firma ve denetim firması hakkında, sözleşmeye uymadıkları ve devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz? CİHAN

Yorumlar