TBMM'de Emniyet Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM'de Emniyet Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümü kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 75. birleşimi, saat 14.00'te yoklama yapılarak açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Meral Akşener yönetiyor. Karanfil verilen Akşener, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Gündem dışı ilk sözü, Emniyet Teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan aldı. Erdoğan, Emniyet Teşkilatı çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Gündem dışı ikinci sözü İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki yerel seçimler hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal aldı. Üsküdar'da yapılan yerel seçimlerle ilgili ortaya atılan şaibe iddialarını anlattı. Tanal'ın konuşması sırasında AK Parti sıralarından zaman zaman sözlü sataşmalar yapıldı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Emniyet Teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlayarak demokrasi, hukuk devleti, özgürlükler açısından en önemli kurumlarından birinin Emniyet Teşkilatı olduğunu vurguladı. Teşkilattaki ayrıştırıcı tutumu kabul etmediklerini vurgulayan Vural, özlük ve çalışma haklarına ilişkin düzenlemeler yapılmadığını söyledi. Teşkilata yönelik yapılan sürgün tayinleri kabul etmediklerini dile getiren Vural, güvenlik açısından bu durumun önemli bir zaafiyet doğuracağına dikkat çekti.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Emniyet Teşkilatının 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlayarak çok büyük sorunlar yaşandığını kaydetti. Tayin, sürgün gibi sorunlar olduğunu anlatan Hamzaçebi, çok zor şartlar altında çalışan personelin sorunlarının çözümünün hükümetin temel görevi olduğuna kaydetti.

Siyasi kaygılar ve müdahaleden uzak çalışması gereken Polis Teşkilatına bugün çok büyük siyaset girdiğini vurgulayan Hamzaçebi, ayrımcılık ve tarafgirliğin son bulmasını istedi. Güvenliğin özgürlüğe, özgürlüğün de güvenliğin bir parçası olduğunu belirten Hamzaçebi, bunların birbirine feda edilemeyeceğini söyledi. Hükümetin ise bugün tam tersini yaptığını kaydetti.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Emniyet Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıldönümü kutlayarak iktidarları döneminde polislerin birçok sorununun çözüldüğünü ancak sorunların tamamen bitmediğini ifade etti. Teşkilatın çok zor şartlar altında çalıştığını ifade etti. Siyasi partilerin Meclis'te bulunan grup başkanvekilleri, ayrıca Malatya'da çiftçilerin yaşadığı don hadisesine de dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar