TBMM Genel Kurulu'nda 'sahte peygamber' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 'Torba Yasa'yla ilgili dün geceki görüşmelerde AK Partililer ile CHP'liler arasında 'sahte peygamber' tartışması yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda 'sahte peygamber' tartışması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, 'Torba Yasa'yla ilgili dün geceki görüşmelerde AK Partililer ile CHP'liler arasında 'sahte peygamber' tartışması yaşandı.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretine yönelik sözleri TBMM Genel Kurulu'nda tartışma çıkardı. Aydın'ın, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun Amerika'da görüştüğü sivil toplum kuruluşları ya da oradaki birtakım kuruluşlarla kimlerle görüştüğünü açıklasın dedim, bu kadar." sözlerine CHP'liler tepki gösterdi.

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, konuşmacının Kılıçdaroğlu'nun Pensilvanya'ya gittiği yönünde bir değerlendirme yaptığını ifade etti. Bunun üzerine Aydın, "Ben açık ve net söylüyorum, ama anlamak istemiyor arkadaşlar. Amerika'da görüştükleri sivil toplum kuruluşlarını anlatsınlar diyorum, bu kadar." karşılığını verdi.

Daha sonra Hamzaçebi, "Biz Amerika'ya sizin gibi, Başbakan Yardımcımızı Pensilvanya'ya gönderip Hocaefendi'nin bir emri var mıdır? diye sormadık. Biz referandumlardan sonra sizin gibi balkon konuşması yaparken, Pensilvanya'ya teşekkür etmedik. Elbette bunları yapabilirsiniz, bunları yapabilirsiniz. Eğer bunların da bugün arkasında durabiliyor iseniz, bunları yapın. Ama bugün geldiğiniz nokta, bir dönem Pensilvanya'ya gidip hatırını sorduğunuz 'Bir emri var mı?' dediğiniz, beraber namaza durduğunuz, beraber secdeye vardığınız, camileri paylaştığınız dindarlıklarından şüphe etmediğiniz, 'muhterem' sıfatıyla andığınız kişileri bugün bir 'u' dönüşüyle, sahte peygamberlikle suçluyorsunuz. Ne zaman suçlamaya başladınız? Bakanlarınız hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ortaya çıkınca döndünüz, sahte peygamberlikle suçlamaya başladınız. Sahtecilik sizde, asıl sahtecilik, yüzsüzlük sizde, ikiyüzlülük sizde." dedi.

Aydın ise "Ya, ayıp be, ayıp be, ayıp ya! Böyle bir üslup olur mu? Sayın Başkan, konuşmasını düzeltsin." diye karşılık verdi. 17 Aralık operasyonuyla bakanlara yönelik soruşturmalar olmasaydı kimsenin sahte peygamberlikle suçlanmayacağını vurgulayan Hamzaçebi, "Hiç kimseyi suçlamayacaktınız, o tatlı beraberlik devam edecekti, iktidar paylaşımı devam edecekti. Ne zaman ki yolsuzluğun hedefi oldunuz, ne zaman ki cezaevi kapıları size gözüktü, o zaman korkmaya başladınız, o zaman aklınız başınıza geldi. Bu ikiyüzlülüğü Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca hiçbir hükûmet döneminde bu millet yaşamadı." şeklinde konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ise "Gecenin bu saatinde hiç doğru bir konuşma olmadı. Sayın Başkanım, hiç doğru bir konuşma olmadı. Hiçbir konuşma olmadı. Orada o kadar laf söyleniyor, biz o laflara kalkıp sataşmadan cevap vermiyoruz. Çok laf söyleniyor, çok laf söyleniyor. Bir önceki konuşmacı dahi bu kürsüden konuşurken birçok, işte Amerika'dan, oradan talimat aldınız. Buraya gittiniz, şuraya gittiniz. Kendisi dedi, bir önceki konuşmacı ama biz ona bile cevap vermedik. Bakın, şunu söyleyeyim arkadaşlar, değerli arkadaşlar, kişi kendisinin aynasıdır, kişi kendisinin aynasıdır. Bir insan, hele ki hakkı olmadan, haddi olmadan bu grubu ikiyüzlülükle suçlayamaz, suçlayamaz, suçlayamaz. Her seferinde biz şunu diyoruz: Eğer bir yolsuzluk varsa, böyle bir iddia varsa sonuna kadar gidilsin. Kim olursa olsun biz bunun üzerine gitmeye hazırız, hep beraber gidelim. Ama kalkıp da daha ne olduğu belli olmadan bütün masumiyet karineleri, soruşturmanın gizliliği ilkelerini ihlal ederek bütün bir grubu, bütün bir camiayı suçlamak çok ciddi bir şekilde haksızlıktır, hadsizliktir diye düşünüyorum." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar