TBMM Başkanı Çiçek, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclis'teki makamında ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Çiçek, Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yumruklu saldırıya uğrayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Meclis'teki makamında ziyaret etti.

Çiçek, Kılıçdaroğlu'nu ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Biz daha önce Meclis grup toplantıları, ziyaretçi girişleri, ziyaretçilerin Meclis’te bulunma süreleri gibi konularda müteakip defalar yazılı ve sözlü açıklama yaptık. Gruplara muhtemel gelişmelerden duyduğumuz endişeleri dile getiren yazılarda yazdık. Biz elden geldiği kadar tedbiri almaya çalışıyoruz. Tabiatıyla burası halkın Meclisi. 'Ziyaretçiyim' diye geliyor. Bugün de grup toplantıları var, grup toplantılarının olduğu gün çok daha fazla ziyaretçi izdihamı oluyor. Salı günleri 12 bin 500'ün üzerinde ziyaretçinin geldiği günler oldu. 4 siyasi partinin grupları arka arkaya geldiği için dar bir alanda izdiham oluyor. Ne yaparsak yapalım kötü niyetliler varsa girmenin bir yolunu bulabiliyor. Fiziki objeler varsa bunları almaya çalışıyoruz ama gömleğinin içine pankartı saklıyor geliyor, pankart açmaya çalışanlar var. Meclis’e girmesi sakıncalı olduğu bildirildiği zaman biz bunları engellemeye çalıştığımız zaman bazı milletvekillerimiz 'biz onun kefiliyiz' diye içeriye alabiliyorlar. Şikayet ettiğimiz hususları doğrulayabilecek gelişmelerin olma ihtimali olabileceğini hep ifade etmeye çalıştık." diye konuştu.

Siyasi parti genel başkanına saldırının üzücü bir durum olduğunu ifade eden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasi parti genel başkanına böylesine fiili bir durumun yaratılması, aynı şekilde milletvekillerimiz için de geçerlidir, üzücü bir durumdur. Biz biraz daha bu işleri sıklaştırırız. Tüm milletvekillerimizin ve gruplarımızın bundan gerekli dersleri çıkarması lazım. Meclis'te yapılan toplantılar grup toplantıları değildir, herkes grup iç yönetmeliklerine baksın, grup toplantılarında kimlerin olması gerektiği yazılı. Gruplar kendileri yönetmeliklerine uymuyorlarsa Meclis Başkanlığı olarak fiziki güç kullanarak, fiili durum yaratarak bu işleri ortadan kaldırmamızda zorluk var. Herkesten anlayış bekliyoruz."
CİHAN

Yorumlar