Şükrü Karaca’nın cenazesini siyaset dünyası uğurladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca’nın cenaze namazı, Ankara Kocatepe Cami’inde kılındı.

Google Haberlere Abone ol
Şükrü Karaca’nın cenazesini siyaset dünyası uğurladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Şükrü Karaca’nın cenaze namazı, Ankara Kocatepe Cami’inde kılındı. Namaza, Kılıçdaroğlu’nın yanı sıra, AK Parti’den ve diğer partilerden de önemli isimler katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun en yakınındaki isimlerden danışmanı Şükrü Karaca dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Karaca’nın cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip Kocatepe’de kılındı. Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in de bir zamanlar danışmanlığını yapan Karaca’nın cenaze namazına çok sayıda siyasi, gazeteci ve bürokrat katıldı. Cumhurbaşkanı'nı temsilen Genel Sekreter Mustafa İsen, TBMM adına Başkanvekili Sadık Yakut katılırken, CHP parti yönetimi hemen hemen eksiksiz hazır bulundu. Yine AK Parti adına da Başbakan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ahmet İyimaya gibi isimler cenaze namazında dikkati çekti. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve Zaman gazetesi Yazarı Mümtaz’er Türköne ile Habertürk gazetesinden Muharrem Sarıkaya gibi gazetecilerde diğer dikkat çeken isimlerdi.

Kocatepe’de kılınan namazın ardından Karaca’nın cenazesi toprağa verilmek üzere Gölbaşı’na götürüldü.

Şükrü Karaca son olarak istifa açıklamasıyla gündeme gelmişti. Karaca, aday belirleme süreci devam ederken Twitter hesabından attığı ‘Mansur Yavaş Ankara’ya hayırlı olsun’ tweetiyle CHP'de tartışma yaratmıştı. Şükrü Karaca, yaşanan tartışma ve gelen tepkilerin ardından danışmanlık görevinden istifa edeceğini açıklamış, ancak Karaca'nın istifası Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmemişti. Bu tartışmalarda adı geçen Mansur Yavaş’ın da cenaze namazında saf tuttuğu gözlendi.

ŞÜKRÜ KARACA KİMDİR?

1956 doğumlu Şükrü Karaca Tokat-Reşadiye'nin Kabalı köyünde doğdu. Tokat Öğretmen Okulu'nu bitirdi. İlkokul öğretmenliği sırasında hukuk fakültesinde okudu. Avukatlık yaptı. 1996'dan sonraki altı yıl DYP'de danışmandı. Karaca, Refahyol Hükümeti döneminde Mümtazer Türköne ve Hüseyin Kocabıyık'la birlikte Tansu Çiller'in başdanışmanlığını da yaptı. Ülkücü geçmişiyle bilinen ve merkez sağ siyasetçilerle çalışan Karaca, daha önce AK Parti'den de milletvekili aday adayı olmuştu. Bir şiir kitabı ve bir romanı bulunan Karaca, Türkiye Yazarlar Birliği ödülünün de sahibiydi. Eşi öğretim üyesi olan Karaca, iki çocuk sahibiydi.
CİHAN

Yorumlar