SP'li Tokar: Küfürbaz, bonzai içen, uyuşturucu kullanan nesil sardı ortalığı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ziyattin Tokar, AK Parti’nin 'Dindar Nesil Projesini' sert bir dille eleştirerek, “Yıllardır tek başına yönettikleri ülkenin gençlerinin durumu ve hali ortada. Dindar nesil yetiştireceğiz derken...

Google Haberlere Abone ol
SP'li Tokar: Küfürbaz, bonzai içen, uyuşturucu kullanan nesil sardı ortalığı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ziyattin Tokar, AK Parti’nin 'Dindar Nesil Projesini' sert bir dille eleştirerek, “Yıllardır tek başına yönettikleri ülkenin gençlerinin durumu ve hali ortada. Dindar nesil yetiştireceğiz derken küfürbaz nesil, bonzai içen, uyuşturucu kullanan nesil sardı ortalığı." dedi.

Başbakan’ın, siyasette sürekli ötekileştiren bir dil kullandığını ve bunun yanlış olduğunu söyleyen Tokar, “Erdoğan, bu tavrını ilk olarak Ergenekon sürecinde kullandı. Biz bunu, o zaman yanlış bulduğumuzu bildirmiştik. Şimdi de diğer adaylar için kullandı, bunu da yanlış buluyoruz." ifadesini kullandı.

SP Genel Başkan Yardımcısı Tokar, son günlerde sentetik uyuşturucu olan Bonzai ile ilgili yaşananları değerlendirdi. AK Parti’nin 'Dindar Nesil Projesini' sert bir dille eleştiren Tokar, “Yıllardır tek başına yönettikleri ülkenin gençlerinin durumu ve hali ortada. Dindar nesil yetiştireceğiz derken küfürbaz nesil, Bonzai içen, uyuşturucu kullanan nesil sardı ortalığı. Gençler bunu kimden öğreniyor sanıyorsunuz?” diye sordu. Son yıllarda ötekileştirici, ayrıştırıcı bir kişilikle yetişen gençlerin giderek arttığına da değinen Tokar, gençleri birleştirici, bütünleştirici lider görüntüsü altında sürekli “ötekileştirici” “ayrıştırıcı” dil ve politikaların zehirlenlediğine dikkat çekti.

Tokar, "Erdoğan’ın şahsıyla çok özdeşleşmiş, Erdoğan’a çok hayran olan, onun herhangi bir konuda hata yapmasını tahayyül edemeyecek, “Erdoğan hata yapıyor” diyenlere hain diye bakan, toleranssız bir gençlik yetişiyor. Eğer Erdoğan, çocuklarımızı bu minvalde formatlamaya, cumhurbaşkanı olduğunda devam ederse Türkiye çok daha fazla kutuplaşır. Bu kutuplaşma; sokak çatışmaları, çalkantılar, Allah korusun, Alevi-Sünni gerilimi çıkarır. En son ekonomiyi de vurur, insanlar mutsuzlaşır, hatırlamak istemediğimiz manzaralarla karşılaşırız” diyerek uyarılarda bulundu.

"ERDOĞAN'IN DİLİ, ÖTEKİLEŞTİREN"

Başbakan Erdoğan’ın sürekli ötekileştirme üzerine kurduğu dili de eleştiren Tokar, “Erdoğan, bu tavrını ilk olarak Ergenekon sürecinde kullandı. Biz bunu o zaman yanlış bulduğumuzu bildirmiştik. Şimdi de diğer adaylar için kullandı, bunu da yanlış buluyoruz. Eskiden “takunyalı” kavramı kullanılırdı insanları aşağılamak için, şimdi “monşer” kavramı kullanılıyor. Eskiden, muhafazakar dünyanın sembolleri alay sebebiydi, şimdiyse seküler, elit dünyanın sembolleri. Nişantaşılı, beyaz Türk, “Bunlar Bodrum’a giderler...” Hatta Batı’da okumuş, iyi eğitim görmüş olmak da aşağılanma sebebi... Eskiden şalvarlı, poturlu aşağılanırdı, şimdi Fransızca bilen. Ayrıştırıcı dil ve politikanın yan ürünleridir bunlar. Biz Milli Görüş’te hiç kimseyi aşağılamadık. Hatta aşağılamaya kalkanları uyardık, yanlarında durmadık.” dedi.

Torba Yasa ile ilgili eleştirilerde bulunan Tokar, şöyle devam etti: “Torba yasa ile memur çırılçıplak ortaya atıldı. Memura Temmuz zammı verilmedi. Biat etmeyen memur oradan oraya sürülüyordu, şimdi çıkacak olan yasayla iş garantisi bitiriliyor. Amiri “yarın işe gelme” dediğinde işi bitiyor. Eskiden mahkeme yoluyla işe dönüyordu, şimdi mahkeme karar verse de 2 yıl amiri işe geri dönüşünü geciktirebilecek. Üstelik bunu yaptığı için önceden cezalandırılıyordu, bu da kaldırılıyor. Yani memur tamamen haklarından yoksun bırakılıyor. Ayrıca, atama ve yükselmeler için sınavlar kaldırılıyor. Liyakat diye bir şey kalmıyor. Dünyanın en ilkel ülkesinde bile bu keyfiyet yok.”

CİHAN

Yorumlar