SP lideri Kamalak: Başbakan meydanlarda yatırımdan, projelerden bahsetmiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında yatırımlardan, projelerden bahsetmediğini belirterek, “Herhangi bir plandan projeden, yatırımdan, fabrika açmaktan bahsediyor mu? Bahsettiği tek şey paralel yapı.

Google Haberlere Abone ol
SP lideri Kamalak: Başbakan meydanlarda yatırımdan, projelerden bahsetmiyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında yatırımlardan, projelerden bahsetmediğini belirterek, “Herhangi bir plandan projeden, yatırımdan, fabrika açmaktan bahsediyor mu? Bahsettiği tek şey paralel yapı." dedi.

Kütahya Zafer Meydanı'nda partililerine seslenen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim meydanlarında AK Parti adaylarının değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oy istediğini belirterek; “Sayın Başbakan çıkmış ortaya, bana oy vereceksiniz, diyor. Kütahyamız 13 ilçemiz ve beldeler sanki başbakanı oyluyor. Niye öyle, çünkü belediye başkan adaylarının toplumun huzuruna çıkacak yüzleri yok. Rüşvet bataklığında, yolsuzluk bataklığında ihale bataklığındadırlar. Buradan çıktıktan sonra görün bilboadlarda Sayın Başbakan'ın posteri, caddelerde Sayın Başbakan'ın posteri, arabalarda Sayın Başbakan'ın posteri ,sanki Türkiye 81 ile, 971 ilçeye, 386 beldeye ortak bir başkan seçecek, olacak şey değildir. Söz konusu oyunu bozacaktır. Dinleyin ne olur, günlerdir dinliyorsunuz. Başbakan neden bahsediyor.”

SP Genel Başkanı Kamalak, Başbakan Erdoğan’ın seçim meydanlarında yatırımlardan bahsetmediğini belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:“Herhangi bir plandan projeden, yatırımdan, fabrika açmaktan bahsediyor mu? Bahsettiği tek şey paralel yapıdır. Prensilvanya diyor, haşhaşi diyor. Ben buradan sesleniyorum. Akıl sahibi kardeşlerime sesleniyorum ve hükümete de, soruyorum. Ey iktidar, sen 12 yıldan bu yana iş başında değil misin? Eğer sen iktidara geldiğinde, böyle bir paralel yapı var ise hukuku çiğneyen, anayasayı ihlal eden, devlete, gerçekten milli iradeye senin iddia ettiğin gibi kasteden bu ülkenin bağımsızlığını ihlal eden bir yapı var idiyse, 12 yıldır neredeydin sen? Sen değil misin, ne istediysek verdik diyen, Türkçe Olimpiyatları'nda ‘Allah sizden razı olsun Devletin yapamadığını siz yaptınız, 160 ülkede okul açtınız’ diyenler siz değil miydiniz sayın hükümet yetkilileri? Eğer siz geldiğinizde, böyle bir yapı yok idiyse demek ki, bu sizin eserinizdir. Kimi kandırıyorsunuz, kimi kime şikayet ediyorsunuz. Her iki halde de soruyorum, akıl sahiplerine, sorumlu olan hükümet değil midir Allah aşkına? Can dostlarım, çobanın kurttan şikayet etmeye hakkı olur mu? Kimi kime şikayet ediyorlar? İktidar ağlama yeri mi? Hayır, iktidar olmak problemleri çözmektir. Kanunsuzlukların üzerine gitmektir. Ama bunlar kanun yollarını kesiyor, yargı yollarını kapatıyorlar. Şimdi düşünün ana muhalefet partisi sayın genel başkanı başbakan için baş çalan diyor. Birisi size böyle dese siz de kendinize güveniyorsanız, temiz iseniz, iktidarınız temiz ise ne yaparsınız? Derhal mahkemeye gitmez misiniz? Ama bunlar mahkemenin yolunu kapatıyorlar.”
CİHAN

Yorumlar