SP Genel Başkanı Kamalak: Türkiye’de tam anlamıyla hukuki bir kaos yaşanıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasa ile başlayan tahliyeleri “Anormal gidişin normal bir sonucu” olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
SP Genel Başkanı Kamalak: Türkiye’de tam anlamıyla hukuki bir kaos yaşanıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, özel yetkili mahkemeleri kaldıran ve tutukluluk süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasa ile başlayan tahliyeleri “Anormal gidişin normal bir sonucu” olarak değerlendirdi. Kamalak, “Başlangıç anormal olunca, sonuç kaçınılmaz olarak böyle olacaktır.” dedi.

Adana’daki programı sırasında Cihan Haber Ajansı’nın konuya ilişkin sorusunu cevaplandıran Kamalak, Türkiye’nin tam anlamıyla hukuki bir kaos yaşadığını ifade etti. Bundan ülkenin zarar gördüğünü hatırlatan Kamalak, “Dün Başbakan, bir kısım subayları yargılarken, içeri atarken oy topluyordu. Şimdi tahliye ederken oy istiyor. Ortada bir çelişki var. Bir anormallik var. Dolayısı ile karşımızda hukuk mu, kaos mu, plan mı, kumpas mı var? Şu aşamada bilemiyoruz.” açıklamasını yaptı.

Başbakan'ın; dolayısı ile bir bütün olarak hükümetin bazı şeylerin üzerini örtebilmek için suni bir düşman ürettiğini vurgulayan Kamalak, şöyle devam etti: “Bir iki kez kumpastan söz edildi. Nasıl çıkacak bunun içinden. Çıkmak için yol arıyor. Bu gelişmeler bir olayı hatırlatıyor; tilki tuzağa düştüğü zaman, gövdeyi kurtarabilmek için tuzağa düşen ayağını kemirir yok edermiş. Şimdi bu olaylar münasebetiyle Başbakan gövdeyi kurtarabilmek için en güçlü ayaklarından biri olan cemaati gözden çıkarmıştır. Bütün bu gelişmeler de onun sonucudur.”
CİHAN

Yorumlar