Slovenya ve Slovakya'da Erdoğan heyecanı

Erdoğan'ın gelecek hafta Slovenya va Slovakya'ya düzenleyeceği ziyaretlere ticari ilişkilerin geliştirilmesi iki ülkede heyecan yarattı.

Google Haberlere Abone ol
Slovenya ve Slovakya'da Erdoğan heyecanı

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ati hafta Slovenya va Slovakya'ya düzenleyeceği ziyaretlere bu iki yurt bilhassa ticari ilişkilerin geliştirilmesi bakımından kocaman ciddiyet veriyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan izahatya göre, Erdoğan, 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde kimi bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar ve işadamları ile Slovenya, Slovakya ve Romanya'ya resmi ziyaretlerde bulunacak.

"MEVCUT İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK"

Erdoğan pazartesi günü Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, salı günü Slovakya Cumhurbaşkanı Andrej Kiska, sonraki gün ise Romanyalı mevkidaşı Klaus Iohannis ile görüşecek. Görüşmeler esnasında başta politik ve ekonomik konular olmak üzere ikili birliktelikler bütün yönleriyle ele alınacak. ek işbirliği imkanlarının değerlendirileceği ziyaretler esnasında bununla beraber bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişi yapılacak, var işbirliklerini güçlendirecek anlaşmalar imzalanacak.

"BU ANLŞMAYI ÇOK CİDDİYE ALIYORUZ"

Ziyaret öncesi AA muhabirine değerlendirmede olan Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Türkiye ile Slovenya içinde diplomatik ilişkilerin kurulduğu günden bu güne geçen 23 yılda müspet işbirliği bulunduğunu söyledi.

Jazbec, Türkiye ile Slovenya içinde 2011 yılında stratejik ortaklık anlaşması imzalandığını hatırlatarak, bunun iki yurt arasındaki işbirliği açısından fazla fazla ciddi bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. Stratejik ortaklığın fazla fazla geniş bir piyasası kapsadığını anlatım eden Jazbec, "Bu anlaşmayı fazla fazla ciddiye alıyoruz sebebi ise karşılıklı ilişkileri nasıl yürüteceğimize dair bir çerçeve çiziyor" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar