Sırrı Süreyya Önder HDP'nin oylarını uçurdu

Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin seçimlere parti olarak gireceğini ve yüzde 10 barajı gibi bir sorunlarının bulanmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Sırrı Süreyya Önder HDP'nin oylarını uçurdu

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını cevapladı. HDP'nin sandıkta iri bir başarıya imza atacağını, oy oranının yüzde 10'nun fazla aşırı üstünde olacağını iddia eden Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin oylarının yüzd11-12'lerde seyretmeyeceğini, daha yükseklerde olacağını dile getirdi. 

İşte Önder'in konuyla ilgili izahatları:

"HDP BARAJI AŞMAK İSTEMİYOR"  

Selahattin Bey'in söylediği doğrudur bu konu hakkında (Bu ülkede başkanlık sistemine izin vermeyeceğiz). Üniversitede senaryo derslerimizi veriyordum, böyle bir senaryo gelse bunu paçavraya çevirirdim. Herkes diyor ki oyları 6-7... Bunu bir gerçeklik şekilde temel alıyorlar. Sonra Selahattin Bey'in aldığı oyu 8.9'luk oyu çok sayıda unsura bağlıyorlar. 

"2011'DE 42 BÖLGEDE SEÇİME GİRDİK" 

Bu önerme devam ediyor. Diyorlar ki bu oy oranı, arka gidecek yani siz barajı geçmeyi unutun. 2011 seçimlerinde 6-7'lik oy alınmış. Biz 42 alanda müstakil namzet göstermişiz. Diğer yerlerde seçmenimiz kendisine yakın gördüğü partiye oy vermiş. Yani ülkenin başka ½ si bize oy vermemiş bu seçimlerde. Geride kalan bu bölümde bizim yüzde 3'lük oyumuz yoktur mu yani!

Söylüyorum bu yüzde 8.9'luk oy, partimizin öz oyudur. Sadece göçmen işçi sayısı alanda 3 milyondur. Bu 450 bin kişi, bizim göçmenler için kurduğumuz örgütle direk ilişkilidir. Bu 450 bin şahıs alanda oy kullanmadı. Katılımın bu kadar düşük olmasının başlıca sebebi budur. 

"HDP'NİN BARAJ SORUNU YOKTUR" 

Katılım arttığı süre tek bir partiye yığılım olmaz. 450 bin mevsimlik işçimiz burada değil. Bu sırf bildiğimiz. Bizim baraj sorunumuz yok. Tabii ki bu seçim, önceden bu kadar net konuşulmaz. Bu hamaset bize dönük bir oyundur. Mantık şekilde düşünün, biz barajı aştığımızda bunlara kök söktürmek varken, olmayan merhametlerine sebep terk edelim. 

"VALLAHİ BİLLAHİ BUNLAR TAHMİN DEĞİL"

HDP yükselen bir takat bu ülkede. Niye? Umut veriyor itimat veriyor. Türkiye'de siyasetin yapamadığı, beceremediği şey bu. Gözlerin önündeyiz, temsiliyet demokratik biçimde gelişiyor. Ben iddialı olacak fakat sonucun herkes için şaşırtıcı olacağını söyleyim. Ben 11-12'lerde seyretmeyeceğini, daha yükseklerde olacağını düşünüyorum. Vallahi, billahi bunu öyle hesap şekilde söylemiyorum. Sürekli yollardayım, bellerdeyim. Dün görmeyip bugün gördüğüm şey bunlar. Rakiplerimiz, perişan haldeler. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar