Sinan Oğan'dan BBP iddiası

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, MHP'ye çok ciddi katılımların olacağını iddia ederek, BBP'nin de kendilerine katılacağını savundu

Google Haberlere Abone ol
Sinan Oğan'dan BBP iddiası

MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği tarafından Lahey'de düzenlenen "Türk Dünyası Nevruz Şenliği"ne katıldı.

Sinan Oğan, genç ve dinamik bir yönetimin işbaşına gelmesiyle siyasete mesafeli duran veya siyasette kendisine uygun bir mecra bulamayan insanların MHP'ye katılacağını vurguladı.

"MHP'ye çok ciddi katılımlar olacaktır" diyen Oğan, "Başta Büyük Birlik Partisi olmak üzere birleşmeler olacaktır. Türkiye'de ismen çok tanıdığınız, çok bildiğiniz isimler MHP'ye katılmak için bizden haber beklemektedirler. İnşallah kurultayımızı yaptığımızda göreceksiniz peş peşe flaş isimler MHP saflarına katılacaklardır." ifadelerini kullandı.

Oğan, "Genel başkan seçilirseniz BBP kesin olarak MHP'ye katılacak mı?" sorusuna "Biz davet edeceğiz ve inanıyorum ki onlar da davete icabet edecekler. Şimdi ayrı bir kurumsal kimlik, elbette şu an bir şey demek o kurumsal kimliğe saygısızlık olur. Biz görüşüyoruz, arkadaşlarımız, hep iyi arkadaşlarımız. Aynı kökten geliyoruz, taban da bunu istiyor zaten. Dolayısıyla biz davet edeceğiz, onun sözünü veriyorum ve inancımı ifade ediyorum ki onlar da bu davete icabet edecekler. Sadece onlar değil, çok sayıda başka siyasi figürler de ve siyasi organizasyonlar da…" şeklinde cevap verdi.

Avrupa'daki Türklerle ilgili farklı projeleri olduğunu da belirten Oğan, MHP'de yönetime geldikleri zaman Avrupa Türklerinden sorumlu bir genel başkan yardımcılığı ihdas edeceklerini kaydetti.

Yorumlar