'Ses kaydını yayınlayanların amacı yerel seçimleri etkilemek"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında geçtiği iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasını, 30 Mart yerel seçimlerinin sonucunu etkilemek olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
'Ses kaydını yayınlayanların amacı yerel seçimleri etkilemek"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında geçtiği iddia edilen ses kaydının internette yayınlanmasını, 30 Mart yerel seçimlerinin sonucunu etkilemek olduğunu iddia etti.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ankara’nın Kazan ilçesinde katıldığı seçim çalışmaları kapsamında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da aralarında geçtiği iddia edilen bir ses kaydını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna şöyle cevap verdi: “Gerçekten üzücü bir hadise. Bu işi yapanları kınıyorum. Hakikatten milli güvenliğin bu kadar tehdit altında olduğu bir dönemi hatırlamıyorum. Devletin bakanlığında yapılan gizli bir görüşmenin içeriğinin açıklanması, doğrusu alçakça saldırı olarak değerlendiriyorum ve kınıyorum. Ses kaydının yayınlanmasının tek bir hedefi var. O da 30 Mart’a 3 gün kaldı. Seçimlerin sonuçlarını değiştirmeye, kendi istedikleriyle değiştirmeye yönelik bir girişim. Yapılan bu girişim doğrusu milletimizde bizim hükümetimize karşı ilgiyi artıracağını düşünüyorum. Bu milli bir mesele. Böyle bir ihanetin yapılmasını bizim 76 milyon insanın, kabul edeceğini düşünmüyorum. Fakat birkaç kişi çıktı, böyle bir kaydı verdiler, internete."

‘CHP YÖNETİCİLERİ İLE SES KAYDINI YAYINLAYANLAR ARASINDA NE TÜR İLİŞKİ VAR’

Görüşülen konunun Suriye olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı İşler konuşmasına şöyle devam etti: "Birkaç gün önce CHP genel başkan yardımcısının, bu konuşmaların açıklanacağı gibi açıklamaları çok manidar. Bildiğiniz gibi ülke savaşa girecek. Seçim çalışmalarını değiştirmeye yönelik faaliyetler olacak gibi. Hükümetimize yönelik ithamları olmuştu. Doğrusu bu kaset de yayınlanınca, aklıma o açıklama gelmişti. Acaba diyorum, ‘Bu kaseti yayınlayanlarla CHP yöneticileri arasında ne tür ilişki var. Halkımıza açıklanması kanaatindeyim. Bu paralel ihanetin vardığı ihaneti göstermesi açısından son derece manidar.”

‘YENİ YASA UYGULANAMADIĞI İÇİN YOUTUBE’YE ERİŞİM ENGELLENDİ’

Ses kaydı yayınlandıktan sonra edindiği bilgilere göre gerekli girişimlerin yapıldığını, erişimin engellenmesi konusunda Youtube ile gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten İşler, şöyle devam etti: “Son yaptığımız düzenlemeye göre, ilgili linkin erişimi durdurulamamış olmasından dolayı, Youtube erişimi engellenmiş durumda. Kanun gereği, 24 saat içinde önlem alınması gerekir. Şu an, bu talepleri karşılamayan Youtube’nin TİB ‘in talebini karşılayacağını ve Youtube’a erişimin engellenmesinin kaldırılacağını düşünüyorum. Biz yasaklardan yana bir hükümet değiliz. Sosyal medyaya karşı bir alıp veremediğimiz söz konusu değil. Ama mesele milli güvenlik meselesi olunca, özel hayatın gizliliği ihlal edilince, biz vatandaşlarımızın hakkını korumak durumundayız. Milli güvenlik ile ilgili bir mesele.”

“GEREKLİ İNCELEMELER YAPILIYOR”

“Dışişleri Bakanı’nın odasında bir inceleme yapıldı mı?” sorusuna da İşler, “ Bakanlık açıklamasını ben de gördüm. Görüşmenin Bakanlık makamında yapıldığı ortaya çıkıyor. Bu ortam dinlemesi mi yoksa böcek vs. mi ,onu önümüzdeki günlerde netleştiririz. Gerekli tedbirleri alır, gerekli araştırmalarda bulunur arkadaşlar.” dedi.

CİHAN

Yorumlar