Savcılıktan operasyon için Fuat Avni tedbiri

Usulsüz dinleme operasyonu öncesinde savcılık, Twitter'da Fuat Avni ismini kullanan kişinin soruşturmayı öğrenmemesi için özel önlem aldı.

Google Haberlere Abone ol
Savcılıktan operasyon için Fuat Avni tedbiri

Savcılık, belde dışında olan şüphelilerin isimlerini operasyona saatler kala UYAP’a yüklerken, Ankara’da olan şüpheliler için çıkarılan gözaltı kararı da hususi kurye ile emniyete gönderildi. Ancak Fuat Avni isimli hesaptan gene de soruşturmaya ait geceyarısı tweet atılması önlenemedi.

Cumhuriyet Savcısı Halil Maçkaya, operasyonda gözaltına alınacak adların dışırayı sızmaması için listeyi UYAP’a sabah saat 05.00 civarında yükledi. Ankara’da gözaltına alınacak istihbaratçı polisler ve 3 TİB görevlisinin adreslerini de emniyete hususi bir kurye ile iletti. Savcılık kaynakları bu uygulamanın gerekçesini de “Fuat Avni” diye açıkladı. Bu çeşit operasyonların Fuat Avni isimli twitter hesabından önceden açıklandığını belirten Savcılık kaynakları,  operasyonun  aynı adresten gece 01.30 bu şeklinde duyurulduğunu, fakat içeğine yönelik herhangi bir bilginin olmadığını belirttiler. Soruşturmada operasyonun bilgilerinin sızmaması için Emniyetten sırf bir görevli ile Adliyede de savcılık katibinin dışında adliyede kimseye haber verilmediği bildirildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar