Sakık, mazbatayı alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu

Ağrı'da 1 Haziran'da yenilenen yerel seçimleri kazanan BDP'nin belediye başkan adayı Sırrı Sakık, adliyeye giderek mazbatasını aldı.Belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir grupla İl Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Vural'ı ziyaret etti. İl Seçim...

Google Haberlere Abone ol
Sakık, mazbatayı alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdu

Ağrı'da 1 Haziran'da yenilenen yerel seçimleri kazanan BDP'nin belediye başkan adayı Sırrı Sakık, adliyeye giderek mazbatasını aldı.

Belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir grupla İl Seçim Kurulu Başkanı Hamdi Vural'ı ziyaret etti. İl Seçim Kurulu Başkanı Vural, kazasız belasız bir seçimin atlatıldığını belirterek hayırlı olmasını diledi. Mazbatasını alan Sakık da kazasız belasız bir seçim yaşadıklarını belirtti. Sakık şunları söyledi: "Herkese teşekkür ediyorum. Demokrasinin adresi seçim sandıklarıdır. Demokrasi siyasi hayat bulmasıdır. Ağrı sesi yoksulluğu, direnci, birlikteliği dünyanın dört bir yanına ulaştı. Demokratik siyasi hayatın hayat bulması için geldik. Ağrı bu konuda iradesini ortaya koydu. Ne yazik ki bu bu süreçte barışa kan karıştı. Barışın dili bu olmamalı. Son iki günde bölgede yaşananlar bizi ürkütüyor. Yetkililer bu konuda barış dilini iyi kullanmalı."

Daha sonra belediyeye geçen Sakık ve eş başkan Mukaddes Kubilay, Belediye Başkanvekilliği yapan Vali Yardımcısı Ercan Ateş'ten devraldı. Ateş, "01 Haziran günü bir seçim dönemi yaşadık. Halkımızın teveccühü ile sizler belediye başkanı seçildiniz. Öncelikle size belediye başkanlığı döneminde başarılar diliyorum. Seçim döneminin barış ve kardeşlik ortamında geçmesi münasebetiyle katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah ümit ediyorum ki almış olduğunuz halkın güvenini en iyi şekilde temsil edersiniz." dedi.

Başkanlık makamına geçen Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık yaptığı konuşmada şunları ifade etti: "Biz halkın iradesiyle buradayız, herkesin halkın iradesine saygı göstermesi gerekir. Devletin temeli halka bakışını asla içime sindiremedim, bundan sonra da sindiremem. Burada barış, demokrasi ve kardeşlik içersinde bir seçimi hep beraber yaşadık. Siz bir bürokratsınız sizi anlıyor ve biliyorum. Sizin diğer alanda da gösterdiğiniz sevgiyi biz de göstereceğiz. Bir bütün olarak yani bu halk bizim halkımız. Bu seçimi kazasız belasız atlattık. Hepinizin ve hepimizin burada çok büyük emeği var. Burada Ağrı halkı kazanmıştır. Ülke kazanmıştır. Zaten biz seçimleri kazanırken de Türkiye kazansın, ülke halkları kazansın, Ağrı kazansın dedik. Seçimlerin kazasız belasız bitmesi için bizi çok çok mutlu etti. Ağrı'nın Türkiye'nin, dünyanın dört bir yanında bir kaç ay konuşulması ve tartışılması da bizi mutlu etmiştir. Sizin de emekleriniz olmuştur. İki ayı aşkın bir süredir burdasınız. Bu emeklerinizden dolayı sizlere de teşekkür ediyoruz." Mührü alan Sakık, Ateş ile özel görüşme yaptı. CİHAN

Yorumlar