Sağlık Bakanı'ndan hayatını kaybeden Muharrem Taş açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, kamuoyunda torba yasası olarak bilinen yasa teklifinin görüşülmesine devam ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı'ndan hayatını kaybeden Muharrem Taş açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, kamuoyunda torba yasası olarak bilinen yasa teklifinin görüşülmesine devam ediliyor. Meclis Başkanvekili Meral Akşener'in yönettiği birleşimde, Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyünün kardan günlerdir yolu kapalı olan Çalık Mezrası'ndan hastaneye götürülemeyince hayatını kaybeden 1.5 yaşındaki Muharrem Taş'ın cenazesinin çuval içinde babasının sırtında taşınması gündeme geldi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, kürsüden milletvekillerine basına yansıyan fotoğrafı gösterdi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise iletişim kopukluğunu olduğunu söyledi. "Ülke olarak ülkemizin sağlık hizmetlerinde ve acil sağlık hizmetlerinde geldiği başarılı bir fotoğrafa gölge düşürecek bir fotoğraf ile karşı karşıya kaldık." diyen Müezzinoğlu, üzgün olduğunu vurguladı.

Bunun ceberrut devlet mantığı ile burada ifade edilmesini doğru bulmadığını dile getiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Korucu, jandarmayı aranıyor; jandarma 112'yi arıyor. Bilgi alabileceğimiz telefon numaralarını istiyor. 112 bilgi alınabilecek telefon numaralarının hiçbirisine bilgi için ulaşılamıyor. Burada bir kopukluk oluyor. Gece saat 03.30 sıralarında Van merkezden Muharrem evladımızın amcası arıyor. 'Bir hastamız var' diyor. Ateşi olduğunu söylüyor, babanın telefonuna ulaşılamıyor. Yalınca köyüne kadar yol açık, Çeli mezrası ile Yalınca köyü arasındaki 7 kilometrelik yol tamamen kapalı. Paletli ambulansların gidebilmesi mümkün değil. Baba ile ben görüştüm, baba sadece 18.30'da korucuya bilgi verebildiğini, bir daha telefon iletişimi kurulamadığını, gece 02.30'da evladının vefat ettiğini söyledi. Soruşturma açtık müfettişlerimiz orada. Bu tabloyu bir fırsat gibi sunmayı doğru bulmuyorum. Ambulans helikopterlerimizin gece uçma şansı yok. Karadan da paletli ambulans değil, karayolunun açılması lazım ki o mezraya paletli ambulans gidebilsin. İletişim yok, iletişim kopuk. Her türlü soruşturmayı da açtık. Ülkemiz adına, sağlık camiası adına üzüntü duyduğumuz tablo." CİHAN

Yorumlar