Sağlık Bakanı: Basın mensubuna yapılan saldırının haklı bir meşruiyeti olamaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Bayburt muhabirine yapılan saldırıyı, basın mensubuna yapılan saldırının haklı bir meşruiyeti olamayacağını belirterek kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Sağlık Bakanı: Basın mensubuna yapılan saldırının haklı bir meşruiyeti olamaz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Bayburt muhabirine yapılan saldırıyı, basın mensubuna yapılan saldırının haklı bir meşruiyeti olamayacağını belirterek kınadı. Müezzinoğlu, bir soru üzerine, seçim sürecinde siber saldırılara uğrayan Cihan Haber Ajansı için ise “Onları eleştirmek veya savunmak bana düşmez” dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Fehmi Irmak’ın cenaze namazına katıldı. Kıyık Yeni Camii’ndeki cenaze namazının ardından Edirne Valiliği'ne geçen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı Bayburt muhabirine yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine, kamu hizmeti veren basın mensubuna yapılan saldırıyı kınadı. Herhangi bir basın mensubuna yapılan saldırının haklı bir meşruiyetinin olamayacağını belirten Müezzinoğlu, “Dolayısıyla kim yaptıysa, nereden geldiyse basın mensubuna yapılan saldırıyı kınıyorum. Onun dışında Anadolu Ajansı yine 90 yılı aşan bir milli kuruluşumuz. Türkiye’nin en temel kuruluşlarından bir tanesidir. Bu kuruluşları zedelemek, yıpratmak yerine, gündelik basit çıkarlarımız için eleştirmek yerine onları güçlendirecek şekilde destek olmamız lazım. Ben Anadolu Ajansı’nın Türkiye’nin tarihi geçmişindeki konumunu tarihi gelecekte de güçlü bir şekilde devam ettireceğine inanıyorum. Bunlar geçiş dönemi. Seçim sonuçları neticede 3 gün sonra belli olacak. Herkes yerine oturacak. Taşlar yerine oturmuş olacak. Bu nedenle bu tür gündelik siyasi tartışmaların içine de bizim milli kuruluşlarımızı sokmamamız gerekir.” dedi.

Bir başka gazetecinin “Seçim sürecinde Cihan Haber Ajansı sürekli bir şekilde siber saldırılara maruz kaldı. Bu konudaki yorumunuz nedir?” sorusuna Müezzinoğlu, “Özellikle milli dediğim kelime buydu. Ülkenin kuruluşunda rol oynamış, tarihi geleceğimizde rol oynamış. Cihan Haber Ajansı veya bir başka ajans, bunlar da kendi saygınlığını korumakla ilgili sorumlulukları vardır. Kendi saygınlıklarını korumak onların kendi özel yönetimlerinin sorumluluğudur. Onları eleştirmek veya savunmak bana düşmez.” cevabını verdi.

Sosyal güvencesi olan vatandaşların hafta sonu özel hastanelerden yararlanamadığı şeklindeki bir soruya Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Türk Tabipler Birliği’nin pazar günü hekimlerin çalışmasıyla ilgili Çalışma Bakanlığımıza bir talebi, müracaatı olmuş. Çalışma Bakanlığımız da pazar günleri resmi tatil günlerinde özel hastanelerin bütün branşlardaki hekimlerin çalışmasını tatil statüsüne almak gibi bir çalışması var.” açıklamasını yaptı.
Konunun vatandaşı mağdur edecek bir düzeye gelmesi durumunda Çalışma Bakanlığı’yla görüşeceğini anlatan Müezzinoğlu, “Bu vatandaşımızı mağdur edecek bir düzeye gelirse biz Çalışma Bakanlığımızla görüşürüz. Vatandaşımızı hele hele sağlık alanında bugüne kadar hiç mağdur etmedik, daha iyinin peşindeyiz. Daha kolay ulaşılabilirliğin peşindeyiz. Hekimlerimizin de hak ve hukukunu koruyacak bir değerlendirmeyse ve vatandaşımızı mağdur etmiyorsa, pazar günü berberler çalışıyor mu, kuaförler, terziler çalışıyor mu? Ha biz 24 saat hizmet veriyoruz tabi ki ama acil hizmetler bu anlamda devreye girer yoksa dâhiliyecisi de olacak, çocukçusu da olacak, gözcüsü, cildiye uzmanı da olacak dersek o zaman bu mesleğinde çalışanlarının hak ve hukukunu değerlendirmek gerekir. O nedenle oralarda nöbet ekipleri kurulur. Kamu hastanelerinde olduğu gibi statüler o şekilde belirlenir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar