Reform İzleme Grubu toplantısı Ankara’da başladı

Türkiye’de siyasi reform sürecinin devamını ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla 2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu, Ankara’da toplandı. 29. Reform İzleme Grubu (RİG) toplantısı Avrupa Birliği (AB)...

Google Haberlere Abone ol
Reform İzleme Grubu toplantısı Ankara’da başladı

Türkiye’de siyasi reform sürecinin devamını ve reformların etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla 2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu, Ankara’da toplandı.

29. Reform İzleme Grubu (RİG) toplantısı Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Ankara Palas Devlet Konukevi’nde düzenleniyor. Toplantıya AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile İçişleri Bakanı Efkan Ala katılıyor. Bugünkü toplantıda Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik süreci kapsamında Siyasi Kriterler, Yargı ve Temel Haklar Faslı (23. Fasıl) ve Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı (24. Fasıl) konularında kaydedilen gelişmeler değerlendirilerek, önümüzdeki süreçte güncel gelişmeler ışığında öncelikli olarak ele alınabilecek konular görüşülecek. Toplantı öncesinde dört bakan Konukevi önünde aile fotoğrafı çektirdi.

2003 yılında kurulan Reform İzleme Grubu, son toplantısını 15 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da yapmıştı. CİHAN

Yorumlar