Putin'in Açıklaması Hayal Kırıklığı

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarına dair yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Putin'in Açıklaması Hayal Kırıklığı

Putin'in açıklamasını açık ve net bir hayal kırıklığı olarak yorumlayan Bakan Kılıç, ''Bu açıklama açık ve net bir hayal kırıklığıdır. Bu kadar yoğun ilişkilerin olduğu bir yerde bu açıklamanın yapılıyor olması da açıklamanın hiçbir mantıklı temeli olmadığını, tamamen siyasi mülahazalarla yapıldığını gösteriyor'' dedi.

AA'nın editör masasına konuk olan Çelik Ermenistan'ın arşivlerini hala açmadığını dile getirdi.

Konuyla ilgili Türkiye'nin ''Arşivleri açıyorum, gelin buna tarihçiler karar versin'' şeklindeki hamlesinin, atılan adımlar içinde dönüm noktası olduğunu ifade eden Çelik, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarını hatırlattı ve bütün bunların büyük bir öz güveni gösterdiğini ifade etti.

Bu konu hakkındaki zincirleme açıklamaların Papa'nın söylemleriyle başladığına dikkat çeken Çelik,  ortada garip bir tutum olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün komşuları gibi Ermenistan'ın da güçlü ve refah olmasını istediğini kaydeden Çelik, şunları söyledi:

 ''Putin'in bu açıklaması kuşkusuz açık ve net bir hayal kırıklığıdır. Bu kadar yoğun ilişkilerin olduğu bir yerde, bu açıklamanın yapılıyor olması da açıklamanın hiçbir mantıklı temeli olmadığını, tamamen siyasi mülahazalarla yapıldığını gösteriyor zaten. Türkiye, bununla ilgili ne tür yaklaşımlar geliştirir, onu ileriki zamanda görürüz. Ama şimdiye kadar siyasi meseleleri, bu ekonomik meselelere karıştırmadan, onu paranteze alarak götürmek şeklinde bir strateji uygulandı'' değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar