'Polislere operasyon, sıfırlama operasyonudur'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin gözaltına alınmalarıyla ilgili "Bu operasyon, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını sıfırlama operasyonudur. Hiç kimse başka bir şey söylemesin." dedi....

Google Haberlere Abone ol
'Polislere operasyon, sıfırlama operasyonudur'

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin gözaltına alınmalarıyla ilgili "Bu operasyon, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını sıfırlama operasyonudur. Hiç kimse başka bir şey söylemesin." dedi. Önce paraları, sonra yargıyı, şimdi polisi sıfırlamaya çalıştıklarını belirten Hamzaçebi, "30 Ağustos’taki Şura'da da askeri sıfırlamaya çalışacaklar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programı, projesi budur." sözlerini kaydetti.

Akif Hamzaçebi, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yolsuzluk operasyonunu yürüten polislerin gözaltına alınmasını sadece hükümet kanadının verdiği bilgilerle değerlendirmeleri halinde son derece eksik değerlendirmiş olacaklarını kaydeden Hamzaçebi, "Olayı biraz daha geriye doğru değerlendirmekte yarar var. Gerçek boyutun, gerçek fotoğrafın tamamını ancak o zaman görebiliriz. Bu operasyon 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını sıfırlama operasyonudur. Hiç kimse başka bir şey söylemesin. Önce paraları sıfırlamaya çalıştılar, ondan sonra yargıyı sıfırlamaya çalıştılar, şimdi polisi sıfırlamaya çalışıyorlar. 30 Ağustos’taki Şura'da da askeri sıfırlamaya çalışacaklar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın programı, projesi budur." şeklinde konuştu.

17-25 Aralık’ta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük yolsuzluk olaylarını öğrendiğini belirten Hamzaçebi, "4 bakan ve çocukları aile boyu yolsuzluk fotoğrafıyla kamuoyu önüne çıktı. Olaya Başbakan dahil oldu. Soruşturmanın daha sonraki aşamalarında Başbakan da soruşturulacaktı. Elbette bu soruşturma mutlaka yapılacaktır. Hiç kimse bunun yapılmayacağını düşünmesin Başbakan’ın hakkındaki o iddialar nedeniyle Başbakan hakkındaki Meclis soruşturması mutlaka açılacaktır. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün." ifadesinde bulundu.

Yolsuzluk soruşturmasını örtbas etmek isteyen Başbakan'ın, önce sulh ceza hakimliği sistemi kurduğunu vurgulayan Hamzaçebi, şöyle devam etti: "Buralara atamalar yaptılar. Soruşturmayı başlatan hakim, ayakkabı kutularındaki milyon dolarlarla ilgili olarak tutuklu genel müdürün tutukluğuna son veren hakim. Onun verdiği kararlara itirazın yapılacağı hakim de Rıza Zarraf'ın tutukluluğuna son veren hakim. Bu, Rıza Zarraf'ı, bakanları, bakan çocuklarını kurtarma, onlara yönelik operasyon yapmış olan savcıların emrinde görev yapan polisleri susturma operasyonudur. Bu polisler yasadışı şekilde birilerini dinlemişse gereğini yapın. Başbakan'ın emriyle polis herkesi dinlerken, dinleme sonuçlarını Başbakan'a iletirken durum iyiydi. Ne zaman ki hedef Başbakan, bakanlar, yakınları oldu konu değişti, işbirliği bozuldu. İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer, bir süre önce, 'Ne yaptıysam Başbakan'ın talimatıyla yaptık, hepsinden haberi vardı' dedi. Erdoğan ise 'Sen benimle kaç kere görüştün ki' diyor. Bir şey görüşeceksen, bakanınla, MİT Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürün ile görüş. Onlarla görüşmüyorsun, istihbarat daire başkanını evine, makamına çağırıp görüşüyorsun. Kimler hakkında, neler yapıldı, kim izlendi, dinlendi, kim kayda alındı bunların sonuçları kendisine sunuluyor. Başbakan, bunun hesabını soracağını söyledi. Biz de Başbakan, Yılmazer ile ilgili suç duyurusu yapacak diye bekliyorduk, meğer hesap sorma işi buymuş. O istihbaratın kapalı kutusu Yılmazer'den, Başbakan ile hangi konularda, hangi görüşmeleri yaptığını açıklamasını bekliyoruz. Polise yönelik operasyon hukuksuzdur. Balyoz ve Ergenekon davalarının savcısı Erdoğan'dı. Bu operasyonun da kurgulayıcısı, savcısı yine Erdoğan'dır, sadece özne değişmiştir."

Erdoğan'ın, TİB'i MİT'e devredeceklerini söylediğini ifade eden Hamzaçebi, "Hoşgeldin El Muhaberat. TİB'in, MİT'e devredilmesi demek, bir istihbarat devletinin kurulması demektir. Erdoğan, yıllardır bunun hülyası ile yaşıyor, istihbarat devleti olmak rüyalarını süslüyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar