Perinçek: Suriye uçağını düşürerek PKK’ya destek oldular

Ergenekon sanığı olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir.

Google Haberlere Abone ol
Perinçek: Suriye uçağını düşürerek PKK’ya destek oldular

Ergenekon sanığı olan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Kardeş Suriye uçağının düşürülmesi, bugün ABD güdümlü PKK bölücülüğüne yapılmış en büyük destektir.” dedi. Perinçek, İzmir'de Alsancak Kordon Otel'de, Türkiye ile Suriye ilişkileri hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Suriye uçağının düşürülmesinin PKK, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve ABD'nin dışında kimseyi memnun etmediğini öne sürerek, burada bir kışkırtma olduğunu, bu kışkırtmanın bedelini Türkiye'nin ağır ödeyeceğini iddia etti.

İP Genel Başkanı Perinçek, “Bölgemizde tam da bölücülüğün sonunun geldiği koşullarda, Suriye’ye karşı düşmanlık kışkırtan bu eylemde Türkiye’nin hiçbir çıkarı yoktur. Tam tersine Suriye’ye düşmanlık, kaçınılmaz olarak Irak ve İran ile ilişkilerimize de dinamit koymaktadır. Bu durumda düğmeye basan merkez Vaşington’dadır. Tayyip Erdoğan’ın BOP eşbaşkanlığı, burada düğme durumundadır. TSK’nın böyle bir tertibe alet olması kaygı vericidir.” şeklinde konuştu. ABD'nin, bütün gücüyle yüklenmesine rağmen Suriye'yi bölemediğini savunan Doğu Perinçek, Beşşar Esed'in kendi vatanını böldürmeyerek Türkiye'yi de kurtardığını iddia etti: "Şimdi biz Türkiye'nin kurtarıcılarına karşı silah sıkıyoruz, onların uçaklarını düşürüyoruz. Bu bir ihanettir. Buradan kardeşimiz olan, geleceği beraber kuracağımız Suriye devletine, başta onun kahraman yöneticisi Beşar Esad olmak üzere Suriye halkına selamlar yolluyoruz. Bu uçak düşürme eylemi bir Türk eylemi, bir Türkiye Cumhuriyeti eylemi değildir. Bu bir ABD eylemidir. PKK yararına yapılan bir eylemdir. Bunu dostlarımıza güney komşularımıza buradan ifade ediyoruz." dedi.

ABD'nin amacının, Türkiye'yi Suriye, İran ve Irak ile cephe cepheye getirmek olduğunu öne süren Perinçek, Suriye uçağının düşürülmesinin bir kahramanlık gibi, Türkiye'nin bir öç alması gibi sunulmasını doğru bulmadığını söyledi: “ABD, Suriye’yi bölemedi. Can dostumuz Suriye, Beşar Esad önderliğinde, ABD’nin adına 'Kürt Koridoru' denen hıyanet koridoru açma girişimini bozguna uğrattı. Irak’ı iki kez işgal ettiler ancak bugün Irak bütünleşiyor. İran’ı sözüm ona böleceklerdi. İran, kaya gibi dimdik duruyor. Bu koşullarda ABD’nin artık Türkiye’yi bölme olanağı kalmamıştır. Direnen komşularımız Suriye, Irak ve İran, Türkiye’nin toprak bütünlüğünü de savunmuş oldular. AKP iktidarı, PKK ile el ele vererek ABD’nin Türkiye’yi bölme planına alet olurken vatanımızın bütünlüğünü güney komşularımız korudular. Onlara teşekkür borçluyken uçaklarını düşürmemiz, önümüzdeki büyük tertibin işaretlerini veriyor. ABD’nin amacı, Türkiyemiz'i Suriye, Irak ve İran ile cephe cepheye getirmektir. Bu durumda Güneydoğu bölgemizde kanlı bölgesel özerklik senaryosu sahnelenecektir. Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül yönetimi, Suriye’yi hedef alan bu son eylemleriyle bölgesel özerkliğe desteklerini sergilemiştir.” CİHAN

Yorumlar