Özkes: İktidarı, Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum

CHP Milletvekili İhsan Özkes, "Elinin, emeğinin, alnının terinin hakkını alamayan işçilere hiç değilse istedikleri yer olan Taksim’de bayram etme hakkını verelim. İktidarı mübarek Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet...

Google Haberlere Abone ol
Özkes: İktidarı, Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum

CHP Milletvekili İhsan Özkes, "Elinin, emeğinin, alnının terinin hakkını alamayan işçilere hiç değilse istedikleri yer olan Taksim’de bayram etme hakkını verelim. İktidarı mübarek Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP’li Özkes, 1 Mayıs ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hz. Muhammed’in hadislerinden örnek veren Özkes, "Sevgili Peygamberimizin (SAV) hayatı boyunca öptüğü el sayısı çok azdır. Öptüğü ellerden birisi de işçinin elidir. Bu nedenle işçinin elini öpmek sünnettir. Hz. Muhammed, çoluk çocuğun nafakası için çalışırken nasırlaşan eli cehennem ateşinin yakmayacağını buyurmuştur. Çalışmak ibadettir. Elleri öpülesi işçilerin en büyük amacı helal lokma yemektir. Kul hakkı yiyenler eli haramda olan işçinin halinden anlamazlar. Elinin, emeğinin, alnının terinin hakkını alamayan işçilere hiç değilse istedikleri yer olan Taksim’de bayram etme hakkını verelim. İktidarı mübarek Regaip gecesinin gündüzünde zulümden kaçınmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar