Özcan Yeniçeri: Türkiye, Başbakan ailesi üzerine geçmiş durumda

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Fatih Koleji'nin arsasının imarının değiştirilerek TÜRGEV'e verileceği iddiaları konusunda, "Türkiye, Başbakan ailesi üzerine geçmiş durumda. Bir inşaatın geçmiş olmasını çok fazla yadırgamam....

Google Haberlere Abone ol
Özcan Yeniçeri: Türkiye, Başbakan ailesi üzerine geçmiş durumda

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Fatih Koleji'nin arsasının imarının değiştirilerek TÜRGEV'e verileceği iddiaları konusunda, "Türkiye, Başbakan ailesi üzerine geçmiş durumda. Bir inşaatın geçmiş olmasını çok fazla yadırgamam. Hiç kimse unutmasın ki mülkiyet hakkı, girişim özgürlüğüne müdahale o ülkeyi geri götürür." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, cumhurbaşkanı seçim sürecinin, Türkiye’yi adeta bir tez ile anti tez karşısında bıraktığını ifade etti. Birbirine taban tabana zıt iki karakter-iktidar ve muhalefet adayı olarak- seçim sürecinde karşı karşıya geldiğini anlatan Yeniçeri, "Bu süreçte devlet gücüyle birey gücü, propaganda yüklü zihinlerle sağduyu, tevazu ile kibir, öfke ile sükunet, söz diliyle bilim dili, retorik ile düşünce, üslup ile muhteva Erdoğan ve İhsanoğlu olmuş halkın karşısına çıkmıştır!" diye konuştu.

Yeniçeri, tarihin Hz. İsa'nın doğumu, tarihten önce, tarihten sonra değil Erdoğan'ın göreve başladığından önce ve sonra diye başlaması gerektiğini ifade etti. Yeniçeri, "Kainatın düzeni, insanlık tarihi kimle başlar; Erdoğan ile başlar. Demokrasi kimle başlar; Erdoğan ile başlar. Ayakkabı kutuları kimle başlar; Erdoğan ile başlar ama tabi orayı es geçerek." ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği, ileri demokrasi adını verdiği kavramın da bir yutturmaca olduğunu vurgulayan Yeniçeri, şöyle devam etti: "O, ileri demokrasi filan değil bu kavram altında ‘tek adam’, ‘tek parti’, ‘tek başkan’ ve ‘tek yetkili’ cumhurbaşkanı olmak istemektedir. Totaliter kafanın en önemli özelliği her şeye kadir olduğuna inanması ve kendisinin karar vermesi ya da verememesi gereken hiçbir alanı dışarıda bırakmamasıdır. Erdoğan başkanlığındaki bir Türkiye, işte böyle bir tek adam ideolojisinin egemen olduğu, keyfi ve totaliter bir sisteme, ‘ileri demokrasi’ söylemleri altında savrulacaktır. Çünkü Erdoğan’ın Başbakanlığında Türkiye; keyfîliğin hüküm sürdüğü, yolsuzlukların himaye gördüğü, adaletin siyasi bir araca dönüştüğü Türkiye haline gelmiştir. Yine Erdoğan’ın söylediklerine bakılırsa kendi yönettikleri devletin derinliklerinde ne olup bittiğinden haberi olmayan bir Başbakan Türkiye’yi on iki yıldır yönetmiş!"

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Peygamber Efendimiz'e (sav) yönelik sözlerini eleştiren Yeniçeri, "Bu sözlerde değerlendirecek bir durum mu var? Bunlar her şeyi iyi biliyorlar ya. Bunun ne mezun olduğunu bilmiyorum. Kamudan mezunsa kamudan haberi yok. Hukuktan mezunsa hukuktan haberi yok. İlahiyattan mezunsa peygamberimizden haberi yoktur. Hiç kimsenin böyle sözler söylemeye hakkı yoktur. Aklı selime, haddini aşmamaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

'Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin hukuk adına tam bir facia olduğunu dile getiren Yeniçeri, savunmasız bir yargı oluşturulmak istendiğini kaydetti. Amacın, üç dört sene bir insanı içeri aldığı zaman sorgusuz sualsiz tutabilmek olduğunu anlatan Yeniçeri, "Savunma yoksa yargı da yoktur. Savunma hakkı gasp ediliyor, kısıtlanıyor, bunu yasaya bağlamaya çalışıyorlar. En büyük diktatörlükler, yasalarla idare edilen yönetimlerdir. Saddam'ın da yasaları vardı, ona göre insanlar idam edilirdi. Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkarır, kanun devletine sokarsanız, kanun devleti totaliter devlettir. Baskıcı totaliter bir devetin somut, kristalize olmuş şeklidir. Hukuk ve hak tanımazlıktan suçlu bir konuma getirmektedir." ifadelerini kullandı.

Fatih Koleji'nin arsasının imarının değiştirilerek TÜRGEV'e verileceği iddiaları konusunda ise Yeniçeri, "Türkiye, Başbakan ailesi üzerine geçmiş durumda. Her konuda görüş ifade etmiş, bir inşaatın geçmiş olmasını çok fazla yadırgamam. Hiç kimse unutmasın ki mülkiyet hakkı, girişim özgürlüğüne müdahale o ülkeyi geri götürür." ifadelerini kullandı.

Belli bir grubu yok etme faaliyetinin bir soykırım faaliyeti olduğunun altını çizen Yeniçeri, yargı karşısında bunların hesabının verileceğini söyledi. Türkiye'nin hukuk devleti olmaktan çıktığını belirten Yeniçeri, Erdoğan yargısının hakim olmaya başladığını ifade ederek, günün birinde bunları da kendilerinin savunacağını kaydetti. Yeniçeri, "Kendilerini savunacak bir yerde bıraksınlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar