Önder: Görüş ayrılığı olan biz değilmişiz

HDP heyeti ve hükümet temsilcilerinin görüşmelerinin ardından birlikte izahat yapılmasını doğru bulmadığını söyleyen Erdoğan'a yanıt geldi

Google Haberlere Abone ol
Önder: Görüş ayrılığı olan biz değilmişiz

Dolmabahçe’de HDP heyeti ve hükümet temsilcilerinin görüşmelerinin peşinden ortak izahat yapılmasını doğru bulmadığını dile getiren C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap İmralı heyeti üyesi HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den geldi.

Önder, özetle şöyle konuştu: 

“Bugüne kadar yürütülen ciddi bir algı operasyonu vardı. Bazen ‘ Öcalan iyi, Kandil kötü’, kimi ‘Öcalan iyi, Selahattin Demirtaş kötü’, kimi ‘HDP iyi falanca kötü…’ Oysa başından buyana Kürt politik hareketi tüm kurumlarıyla Öcalan’ın yerleştirdiği perspektif çerçevesini benimseyerek savunuyordu. ‘Öcalan, böyle dedi’ diye değil, gerçekten yeni bir perspektif, derinlikli bir değerlendirme ve nihayetinde barışı ve demokratik siyaseti hedeflediği için tüm şirketler bu biçimde savunuyordu.

‘Keyif çıkarmayız’

Anlaşıldı ki görüş ayrılığı olan biz değilmişiz. Hükümet, yurt blokunda; AK Parti’nin kendi arasında ciddi bir görüş ve yaklaşım farklılığı var. Biz bundan bir haz çıkaracak değiliz. Bu ayrılığı da derinleştirici bir yaklaşım sergilememiz de beklenmemeli. Bunu sıhhat işareti şekilde görüyoruz üstelik. Herkes eteğindeki taşı kamuoyunun önünde ikinci bir ajanda yahut kaygılar, endişelerin eşlik ettiği bir zihin yerine kamuoyunda açık açık herkes istediğini istemediğini söylemeye başlarsa bu sürecin aleyhine olan bir şey olmaz.

‘Sorunlu bir yaklaşım’

Neticede tüm zaaflarına ve sıkıntılarına karşın demokratik yöntemlerle yürüyen bir ülkeyiz. Şimdi vaziyet böyle ise sizin beyan ettiğiniz hiç bir görüş hissiniz şekilde kalamaz.”
Önder, Erdoğan’ın, “Öcalan’ı meşrulaştırır” yönündeki izahatsını ise, “O değerlendirme başta sona sorunlu” diye değerlendirdi. Önder, sürece yönelik İmralı’da görüşmeler devam edecek mi?” sorusunu, “Muhataplarımız bakımından şu an yaşadığımız bir problem yok” diye yanıtladı. Önder,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sürece dair görüşmelerin kusur olduğuna yönelik eleştirisi için de “Bu yaklaşım iyi bir yaklaşım değil” diye konuştu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar