Ölüdeniz'deki iddialar TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, büyükşehirlerde gasp ve talan sürecinin devam ettiğini belirterek, İzmir'den sonra Muğla'da da belediyeye devredilmesi gereken alanlarda valilik eliyle kentin taşınır-taşınmazlarına el konulduğuna...

Google Haberlere Abone ol
Ölüdeniz'deki iddialar TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, büyükşehirlerde gasp ve talan sürecinin devam ettiğini belirterek, İzmir'den sonra Muğla'da da belediyeye devredilmesi gereken alanlarda valilik eliyle kentin taşınır-taşınmazlarına el konulduğuna dikkat çekti.

Veli Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Muğla Ölüdeniz'de Devir ve Tasfiye komisyonlarının uygulamalarının takipçisi olacaklarını belirten CHP’li Ağbaba, bu komisyonların işleyişi hakkında kanun teklifi verdiklerinin altını çizdi.

Ağbaba, “Muğla Valiliği İl Özel İdaresi'nin, yüzde 75 hissesine sahip olduğu Muğla El Sanatları (MELSA) şirketi; 6360 sayılı yasa uyarınca Devir ve Tasfiye Komisyonu kararı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na devredilmiştir. Devirden 10 gün önce şirketin bünyesindeki dünyaca ünlü turistik Akçapınar Mahallesi Araplar Mevkii ile Ölüdeniz Kumsalı'ndaki günübirlik alan ve tesislerin işletme protokolleri, 2021 yılına kadar geçerli olmasına rağmen feshedilmiştir.” hatırlatmasını yaptı.

YILLIK 8 MİLYON TL GETİRİSİ OLAN YERİN 2699 BİN TL'YE KİRALANMA SEBEBİ

Ağbaba, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti: “Devir sürecinden on gün önce, her iki bölgedeki işletme protokollerinin 2021 yılına kadar geçerli olmasına rağmen Vali ve Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü tarafından karşılıklı olarak feshedilme gerekçesi nedir? Bu iki bölgenin kullanım hakkının seçimlerden önce valiliğe bağlı Muğla’ya Hizmet Vakfı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın ortak olduğu MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne devredildiği iddiası doğru mudur? MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi bu iki bölge ile ilgili ihaleye çıkmış mıdır? Çıkmış ise ihaleye kaç şirket katılmıştır? İhalenin yıllık 2 milyon 690 bin lira bedelle, 3 yıllığına Aydeniz ve Güneş Yemek ortak girişiminin kazandığı doğru mudur? Bu iki bölgede plajların yıllık 8 milyon TL getirisi olduğu iddia edilirken, yıllık 2 milyon 690 bin liraya kiralanmasının sebebi nedir?”

CİHAN

Yorumlar