Oktay Vural'dan Başbakana ailecek 100'er bin liralık tazminat davası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Grup Başkanvekillerinin kasetlerini kendilerinin engellediklerini açıklamasıyla ilgili tazminat davası açtıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Oktay Vural'dan Başbakana ailecek 100'er bin liralık tazminat davası

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP Grup Başkanvekillerinin kasetlerini kendilerinin engellediklerini açıklamasıyla ilgili tazminat davası açtıklarını söyledi. "İmam hatibi bitirmiş ama iftira hatibi olmuş." diyen Vural, konuya ilişkin hukuki süreci başlattıklarını, eşi ve çocuklarıyla birlikte aldıkları karar doğrultusunda her birinin 100'er bin liralık tazminat davası açtıklarını söyledi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Vural, ülke ekonomisinin gidişatının kötü olduğunu belirtti. "Başbakan rüşvetin derdine düşeceğine; ekonominin, vatandaşın derdine düşse daha hayırlı olacak." diyen Vural, ekonominin yapısal sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ifade etti.

Ses kayıtlarında geçen iddiaları Başbakana soru olarak yönelten Vural, soygun çetesinin işbaşında olduğunu ifade etti. Yolsuzluğun gerçekten çuvala artık sığmadığını vurgulayan Vural, battıkça battıklarını kaydetti. Tapelerde geçen para miktarının eski para ile mi yoksa yeni para ile mi olduğunu soran Vural, "Paradan 6 sıfır attık demişlerdi. Meğer vatandaşın sıfırlarını atıp kendilerine ha bire eklemişler." diye konuştu.

'NE ZAMAN KİMİN BAŞINA NE GELECEĞİ BELLİ OLMAZ'

Dünyada, belki bu hesaptan kaçabileceklerini ancak gerçek hesaptan nasıl kaçacaklarını soran Vural, "Şehzade Mustafa'nın başına gelenler. Ne zaman, kimin başına ne geleceği belli olmaz." ifadelerini kullandı.

MHP'nin kaset olayıyla ilgili İbrahim Faruk Bayındır hakkındaki soruların cevabının verilmediğini dile getiren Vural, Başbakanın sürekli paralel devlet dediğini hatırlatarak "İbrahim Faruk Bayındır, bu kirli siteleri satın alan, hangi yapının adamıdır?" diye sordu. Başbakanın meydanlarda kaset siyaseti yaptığını vurguladı.

Başbakan'ın ahlaksız kasetlerden bahsettiğini ve MHP Grup Başkanvekillerine yönelik kaset iddialarını hatırlatan Vural, "Böyle bir iftara atan, şeref, haysiyet ve cellat yoksunudur. Herşeyden önce kendisi hakkındaki iddialarına cevap vermelidir. Böyle bir şey olmadı ama böyle birşey varmış gibi sunan bir zihniyet var. Önce hukuk önünde hesap soracağım. Allah nezdinde de şikayetçi olacağım, davacıyım." şeklinde konuştu.

'İMAM HATİBİ BİTİRMİŞ AMA İFTİRA HATİBİ OLMUŞ'

"İmam hatibi bitirmiş ama iftira hatibi olmuş." diyen Vural, konuya ilişkin hukuki süreci başlattıklarını, eşi ve çocuklarıyla birlikte her birinin 100 bin liralık tazminat davası açtıklarını açıkladı. "Başbakan bunu havuzundan mı öder, neresinden öder, bankadan mı öder?" diyen Vural, hukukun buna gerekli cevabı vermesi gerektiğini kaydetti.

Allah nezdinde de davacı olacaklarını vurgulayan Vural, haklarını helal etmeyeceklerini söyledi. Vural, "Yargı ile ilgili hiçbir paketi getirmeyin. Bu kanun tekliflerinin hepsini gündemden çıkarın. Cumhurbaşkanı Türk milletine verdiği sözü yerine getirmelidir. Yasayı veto etmelidir." dedi.

HSYK'nın yapısında değişiklik ön gören yasa teklifinin yeniden görüşülecek olmasıyla ilgili Vural, "Anayasa Mahkemesi şimdiden yasayı inceleyip, hemen yayınlanıp yayınlanmasıyla birlikte yürütmeyi durdurma kararını vermesi gerekiyor. İvedilikle ve öncelikle yürütmesini durdurmasını sağlamalıdır. Hukuki boşluktan faydalanma imkanı verilmemelidir. Aksi takdirde Anayasa Mahkemesi ortak olur." dedi.

BDP'nin özerklik inşası konusundaki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Vural, "Recep Tayyip Erdoğan ve Öcalan birlikte Kürdistanı inşa ediyorlar. Bunun sözü verilmiştir. Acaba Oslo'da Öcalan'da mı vardı? Ya onun olduğu fotoğrafta çıkarsa; çıkabilir belli olmaz. AKP-BDP koalisyonu. Biri yolsuzluğu görmüyor, AKP ise bölücülüğü görmüyor. Milletin malını mülkünü toprağını paylaşıyorlar." değerlendirmesinde bulundu. Vural, 30 Mart'ta vatandaşların buna göre oy kullanmalarını istedi. CİHAN

Yorumlar