Oğan: İran’ın fiilen dahil olduğu kanlı bir savaşa doğru gidiyoruz

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İran’ın da fiilen dahil olduğu kanlı bir savaşa doğru gidildiğini söyledi. Oğan, “Bağdat’daki büyükelçiliğimizde çocuk kadın varsa geç olmadan onlar tahliye edilsin.” dedi.Meclis’te basın toplantısı...

Google Haberlere Abone ol
Oğan: İran’ın fiilen dahil olduğu kanlı bir savaşa doğru gidiyoruz

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, İran’ın da fiilen dahil olduğu kanlı bir savaşa doğru gidildiğini söyledi. Oğan, “Bağdat’daki büyükelçiliğimizde çocuk kadın varsa geç olmadan onlar tahliye edilsin.” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen MHP’li Oğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. Daha önce yaptığı açıklamalarını yineleyen Oğan, “Sayın Arınç, madem siz Musul’un işgal edileceğini biliyordunuz, bebeğin işgal bölgesinde ne işi var. Çocuğun, kadının orada ne işi var? Bu insanların başına bir iş geldiğinde hesabını nasıl vereceksin? Hükümetin burada ciddi bir beceriksizliği var. Musul’un valisi kenti terk edebiliyor. 20 kilometre öteye gitseniz, peşmerge bölgesine ulaşıyorsunuz zaten. 500 bin kişi kenti terk ediyor, siz o çocukları kadınları nasıl çıkarmazsınız oradan. Bu nasıl bir gayri ciddiliktir. Bu konu sahipsiz kalmıştır Türkiye’de.” ifadelerini kullandı.

MHP'Lİ OĞAN'DAN SAVAŞ UYARISI

Kanlı bir savaşa doğru bölgenin ilerlediği uyarısını yapan Oğan, “İran’ın da fiilen dahil olduğu kanlı bir savaşa doğru gidiyoruz. Bağdat’daki büyükelçiliğimizde çocuk kadın varsa, geç olmadan onlar tahliye edilsin. Şu an Irak bebeklerin, çocukların, kadınların can güvenliğinin sağlanacağı bir coğrafya değil. İş işten geçtikten sonra da onları oradan kurtarmak sorunlu hale gelecektir. Bağdat dahil, Irak’ın bütün coğrafyası tam bir savaş alanı. Bunun böyle olacağını bir hafta önceden biliyorduk. Netleştirdik, Meclis ile paylaştık.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar