Oda TV davasında flaş gelişme

Oda TV davasında aralarında gazeteci, avukat ve eski polis müdürlerinin olduğu 14 şüpheli hakkında takipsizlik kararı verildi.

Google Haberlere Abone ol
Oda TV davasında flaş gelişme

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV soruşturmasında gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir’in de aralarında bulunduğu 14 şüphelinin telefonları dinlenmişti. TMK’nın 10. madde ile yetkili savcılığın kapatılmasının arkasından tahkikat Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na devredilmişti.

Soruşturmayı tekrar ele piyasa savcılık, dosyadaki 14 şüphelinin ifadesini almıştı. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, gazeteciler Ahu Özyurt, Hakan Aygün, Toygun Atilla ile eski emniyet müdürleri Sabri Uzun, Emin Arslan ve avukatlar Turgut Kazan, Vural Ergül, Şule Erol, Hasan Fehmi Demir’in de aralarında bulunduğu 14 zanlı konusunda dava açılmasına lazım görmedi.

“SOYUT İDDİA DIŞINDA KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNMADI”

Savcılık, takipsizlik kararında şüphelilerin kocaman bir kısmının avukat ve gazeteci olduğunu belirterek, icra ettikleri mesleki faaliyetleri itibariyle kamuoyuna yansıyan davalarla ve dolayısıyla yargılanan sanıklarla irtibatlarının bulunduğunu bildirdi. Kararda, bu irtibatların örgütsel nitelikte olmadığı kaydedildi. Takipsizlik kararında Oda TV’de haklarında dava açılan sanıklardan elde edilen dijital verilerde şüphelilerin isimlerinin geçmesinin ‘örgüt irtibatını ortaya koymaya yeterli delil’ olmadığı söylendi. Takipsizlik kararında şüphelilerin ‘terör örgütüne organ oldukları ve katkı ettiklerine dair soyut iddia dışında’ kati ve inandırıcı kanıt olmadığı aktarıldı.

ODA TV’Yİ SORUŞTURAN POLİSLERE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Savcılık, takipsizlik kararı ile ortak Oda TV soruşturmasını yürüten polislerle ilgili tahkikat başlattı. Savcılık takipsizlik kararında, ‘şüpheliler Vural Ergül, Turgut Kazan ve Şule Erol’un şikayetleri üstüne kanuna marjinal muamele oluşturan halk görevlileri’ konusunda tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar