Nevruz'da İmralı'dan canlı yayın olacak mı?

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamaları için hazırlıkları için İmralı'dan canlı yayın olabileceği söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Nevruz'da İmralı'dan canlı yayın olacak mı?

Diyarbakır'da 21 Mart'ta düzenlenecek nevruz kutlamaları için hazırlıklara başlandı. Etkinliklere, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Yunanistan Başbakanı Çipras da çağrı edildi. DTK Sözcüsü Seydi Fırat, Öcalan'ın nevruz kutlamasındaki mesajının görüntülü olmasının halkın ümidi olduğunu lakin bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Nevruz programına ait bir otelde düzenlenen matbuat toplantısında konuşan Demokratik Toplum Kongresi Sözcüsü Seydi Fırat, nevruzda verilecek mesajların tarihsel bir nitelikte olacağını savundu.

"İMRALI'DAN GÖRÜNTÜLÜ OLABİLİR"

Fırat, Abdullah Öcalan'ın nevruz kutlamasındaki mesajının ciddi olduğunu ileri sürerek, görüntülü olmasının halkın ümidi olduğunu lakin bu konunun henüz netlik kazanmadığını söyledi.

Nevruz hazırlıklarının sürdüğünü kaydeden Fırat, "Kutlamanın tarihimiz açısından fazla fazla özgün bir noktayı olacaktır. 2015 nevruzu, müzakerenin bütün yönleriyle açıldığı, resmileştiği ve somutlaştığı bir nevruz olacaktır. Halkımız da bu bilinçle katılım gösterecektir" dedi.

HOLLANDE VE ÇİPRAS DA DAVETLİ

Fırat, faaliyet için memleket dışından oldukça çok insana davetiye gönderildiğini anlatım ederek, "Davet edilenler içinde Fransa Cumhurbaşkanı Holande, Yunanistan Başbakanı ve Syriza'nın önderi Çipras, Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Suriye'deki kanton başkanları da bulunuyor" diye konuştu.

"DÜNYA DİYARBAKIR'I NEVRUZLA TANIYOR"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da nevruzun Ortadoğu'da bilhassa Kürt halkı için taşıdığı önemin kocaman olduğunu anlatım etti.

"Geçmiş senelerde nevruza kitlesel katılımı nasıl sağlarız diye düşünürken bugün gelenleri nasıl karşılayacağız, bunun tatlı telaşını yaşıyoruz" diyen Kışanak, "Bu şehirde yaptığımız nevruz kutlamaları tıpkı sürede Diyarbakır'ın da bir kimliği biçimine gelmiştir. Dünya bizi böyle tanıyor. Diyarbakır nevruzu milyonlara ev sahipliği oluşturan dünyadaki en görkemli kutlamalardan biridir" ifadesini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar