Nejat İşler partisini seçti, desteğini açıkladı

Aralarında bazı ünlülerin de olduğu bir grup, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde HDP ile dayanışmak için çağrı metni yayımladı

Google Haberlere Abone ol
Nejat İşler partisini seçti, desteğini açıkladı

Aralarında Murathan Mungan, Nur Sürer, Nejat İşler, Vedat Türkali’nin de olduğu yazar, sanatçı, akademisyen, sendikacı, politikacı ve yazarlar 7 Haziran’da yapılacak umumi seçimlerde HDP ile dayanışmak için davet metni yayımladı.

İmzalanan metinde özetle, “Bu kere alelade bir seçimle karşı karşıya değiliz. Bu kere önemli şekilde Türkiye’nin geleceği oylanıyor. Bu kere her seferkinden daha sorumluyuz. Biz aşağıda imzası olanlar, 7 Haziran seçimlerinde HDP ile etken müstakil bir dayanışma çalışması yürütmek gerektiğini düşünüyoruz. 2015 seçimlerinde vereceğimiz oyu düşünürken; Türkiye’nin ve Ortadoğu ‘nun tarihi bir dönemeçten geçtiği şartlarda gerçekleştiğini, seçim neticesinde oluşacak yeni TBMM’nin ve kurulacak yeni hükümetin, Türkiye’nin yakın ve orta vadedeki geleceğinin biçimlendirilmesinde lüzumlu bulunan politik ve hukuki düzenlemelerin tek kaynağı olacağını en başa koymalıyız” denildi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar