Muhalefet, bürokratların okuduğu fezlekelerin vekillerden gizlenmesini eleştirdi

TBMM’deki olağanüstü toplantıda muhalefetin talebi üzerine gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı'nda usul tartışması açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muhalefet, bürokratların okuduğu fezlekelerin vekillerden gizlenmesini eleştirdi

TBMM’deki olağanüstü toplantıda muhalefetin talebi üzerine gerçekleşen Genel Kurul Toplantısı'nda usul tartışması açıldı. Burada BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ve CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi söz aldı. Hasip Kaplan ve Hamzaçebi, fezlekelerin bürokratlar tarafından okunmasına karşın milletvekillerinden gizlenmesini eleştirdi.

    Hasip Kaplan, “Gizlilik gerekçesi ile soruşturma gizli dediniz fezlekeler okunmaz dediniz. Fezlekeleri bütün Adalet Bakanlığı bürokratları okur, Meclis Başkanlığı okur, Komisyon Başkanı Burhan Kuzu okur, komisyon üyelerinin hepsi okur. Ama milletin iradesi söz konusu olunca okuyamaz değil mi? Yani Kuzu okur ama Kaplan okuyamaz değil mi? Kaplan’a okutturmam derseniz bu tutumunuz yanlış deriz.” dedi.

    Bu konuda Meclis’e intikal etmiş yakın zamanın soruşturmalarının ortada olduğunu belirten Kaplan, “Orada ne yapılmış? Gizliyse Sayın Meclis Başkan Vekili senin ayrıcalığın ne ki benden gizli olan evraka muttali oluyorsun? Katipler muttali olacak bürokratlar muttali olacak ama bunun adı gizli olacak.” şeklinde konuştu.

    Kaplan, AK Parti milletvekillerine seslenerek “Yolsuzluklarla ilgili kamu vicdanı karşısında çırılçıplak olmak zorundasınız, olgun bir tartışma yapmak zorundayız. Seçim meydanında değiliz Meclis’teyiz. Seçim meydanları savaş meydanlarına döndü. Bu tartışmaların konuları gelince Sadık Yakut geliyor istediği gibi belirlemeye çalışıyor. Bu sizi aklamaz adınız ak da olsa aklamaz. AK Parti’nin içinde yüzde 90'ı rahatsızdır bundan vicdanen Türk kamuoyu rahatsızdır. Yargı işletilemiyor, Meclis tartışamıyor. Bu kürsü bu koltuklar bize baki değil buraya kazık çakmaya gelmedik.” ifadelerini kullandı.

    Ardından söz alan Akif Hamzaçebi ise AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydına göndermede bulunarak “Canikli şunu demek istiyor; bu fezlekeler burada okunursa duman oluruz. O nedenle elinden geleni yapıyor. Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yer alacaktır.” dedi.

    Fezlekelerin bürokratlar tarafından incelendiğini ancak milletvekillerinden gizlendiğini söyleyen Hamzaçebi, “Bu gizliyse bürokratlardan da gizlidir. İktidar partisi herşeyi biliyor o nedenle bize sunmadılar. Korkmuyorsanız açın niye korkuyorsunuz? Paralel yapı diyorsanız işte paralel yapıyla hesaplaşma zamanı. Gelin bunu inceleyelim” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar