Müezzinoğlu: Milletin ensesinde boza pişiremeyecekler, 75 milyon var, sandık var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sandığın hak ve hukukunu koruyarak, tezgahlara, türlü oyunlara gelmeden, önümüzdeki 5 ve 10 yılı, 2023'e kadar planladıklarını belirterek,"İnşallah bu hedeflere, bu ülkeyi, bu milleti, milletle beraber götüreceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Milletin ensesinde boza pişiremeyecekler, 75 milyon var, sandık var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sandığın hak ve hukukunu koruyarak, tezgahlara, türlü oyunlara gelmeden, önümüzdeki 5 ve 10 yılı, 2023'e kadar planladıklarını belirterek,"İnşallah bu hedeflere, bu ülkeyi, bu milleti, milletle beraber götüreceğiz. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar; artık onların eli milletin cebine uzanamayacak, milletin ensesinde boza pişiremeyecekler. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var. AK Parti var. Bu ülkenin 75 milyon vicdanlı insanları var. Ve sandık var.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Elazığ Şehir Hastanesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, önümüzdeki 4 yıl içinde yapımı süren ve proje aşamasındaki hastaneleri inşa ederek toplam 90 bin yatak kapasiteli sağlık tesislerini hizmete sunacaklarını belirtti. Şehir hastaneleri projeleri kapsamında toplam 24 bin yatak kapasiteli hastaneler inşa edildiğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde sağlıkta önemli adımları sizlerle birlikte atacağız. Bu şehir hastaneleri veya diğer yaptığımız fiziki ve insan kalitesiyle ilgili çalışmalar dünya standartları üzerinde bir sağlık hizmeti sunmak içindir. 12 Eylül’de Sayın Başbakanımızın İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde toplu imza töreniyle temelini attığımız şehir hastanelerinin yatak kapasitesi toplamı 24 bindir. Bunun biri, Elazığ’a aittir. Dünya standartlarının üzerinde ameliyathane, yoğun bakım servisleri, psikiyatri merkezleri bu projelerin içinde yer almaktadır. İnşallah 3 yıl içinde bu projeleri hizmete sunacağız. Şimdi 1 yıl içinde, yeni bir toplam 25 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin proje sürecini tamamlayacağız. Böylece toplam 50 bin yatak kapasitesine ulaşacağız. Türkiye genelinde TOKİ aracılığıyla 186 hastanemiz, 30 bin yatak kapasiteli hastanemiz yapım aşamasındadır. 86 hastanemiz ihale sürecindedir. Bir taraftan kamu özel sektör ortaklığıyla 50 bin yatak kapasitesi, diğer taraftan 45 bin kamu imkanlarıyla toplam 90 bin hasta yatak kapasitesine sahip tesisleri önümüzdeki 4 yıl içinde hizmete sunacağız. Bu bölgede Türkiye’yi bölgenin sağlık merkezi haline getirecek adımları attık, atıyoruz.”

Yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Müezzionğlu, “Türkiye’nin istikrarıyla oynamak isteyenlerin hesabı ne olabilir? Acaba Gezi Parkı olay çıkartanlar, acaba dertleri ağaç mıydı? Yoksa ülkenin istikrarı mıydı? Bugünlerde bu senaryoları bir araya toplayarak milletin gözünde AK Parti’yi yıpratmak isteyenlerin derdi, milletin hak ve hukukunu korumak mı? Yoksa milletin ensesinde boza pişirmeye devam etmek mi? Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar; artık onların eli milletin cebine uzanamayacak, milletin ensesinde boza pişiremeyecekler. Çünkü artık Recep Tayyip Erdoğan var. AK Parti var. Bu ülkenin 75 milyon vicdanlı insanları var. Ve sandık var. İnşallah sandığın hak ve hukukunu koruyarak, tezgahlara, türlü oyunlara gelmeden, önümüzdeki 5 ve 10 yılı, 2023'e kadar planladık. İnşallah bu hedeflere, bu ülkeyi, bu milleti, milletle beraber götüreceğiz. Temelini attığımız bu Elazığ Şehir Hastanesi’nin kente 'hayırlı olmasını' temenni ediyorum. Kazasız belasız, birilerinin senaryolarına da mahkum olmadan inşallah, masa başı veya kapalı kapılar arkasındaki oyunlara kurban gitmeden inşallah 29 Ekim 2015’te, açılışında da birlikte olmayı temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar