Müezzinoğlu: Ayrıştıran, çatıştıran olmayalım, birbirimizi sevelim

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kimseyi dışlamadan, herkesi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde değerlendirelim. Yeter ki ayrıştıran, çatıştıran olmayalım. Yeter ki fitneye, fesada fırsat vermeyelim. Birbirimizi daha çok severek...

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Ayrıştıran, çatıştıran olmayalım, birbirimizi sevelim

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kimseyi dışlamadan, herkesi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde değerlendirelim. Yeter ki ayrıştıran, çatıştıran olmayalım. Yeter ki fitneye, fesada fırsat vermeyelim. Birbirimizi daha çok severek güçleneceğimizden emin olalım” dedi.

Eskişehir’de sağlık değerlendirme ve sağlık çalışanları toplantısına katılan Müezzinoğlu, iftarı da Devlet Hastanesi çalışanları ve aileleriyle birlikte yaptı. İslam dünyasında yaşanan kargaşaya da değinen Bakan Müezzinoğlu, “İslam dünyasında akan kan ve gözyaşı her geçen gün artıyor. Yürek burkan, yüreğimizi karartan bu tablodan bir an önce, bu sofralardaki temennilerimiz ve dualarımız neticesi inşallah oralara da daha çok barışa, daha çok adalete adaletin olduğu günlere dönüşmesine vesile olur” diye konuştu.

“Birlik ve beraberlik için bu ülkeye, bu millete daha güzel hizmetler yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Bu ülkenin hemşireleri, ebeleri, doktorları, hocaları ve yöneticileriyiz” diyen Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi: “Bu ülkeye, bu millete borcumuz var. Ay yıldızlı bayrağımızın altında istiklalimizi özgürce yaşamaktan onur ve gurur duyuyorsak bu ülkenin insanlarına, bu ülkenin şehitlerine, gazilerine borçluyuz. Bu milletin bize verdiği imkanlara borçluyuz. Dolayısıyla bu ülke insanına borcumuzu ödeyebilmeyi hele hele onların dertlerini paylaşarak onlara hizmet edebilmeyi ve onların yüzünün gülmesine, sağlıklı günlere dönmesine, geleceğe de sağlıkla bakabilmelerine vesile olabilirsek ne mutlu bizlere.”

Bu ülkenin yarınlara güvenli bir şekilde yürümesinin birlik ve beraberlik içerisinde olacağını kaydeden Müezzinoğlu, "Kimseyi dışlamadan herkesi kucaklayarak birlik ve beraberlik içinde milletçe bir olarak, birlikte olarak güçlü olmanın imkanlarını da değerlendirerek yürüyeceğiz. Yeter ki ayrıştıran, çatıştıran olmayalım. Yeter ki fitneye ve fesada fırsat vermeyelim. Birbirimizi daha çok severek güçleneceğimizden emin olalım. En çok paylaşarak büyüteceğimiz zenginliğimiz sevgimizdir, birbirlerimize olan duygularımızdır. Ne kadar birbirimize omuz verebilirsek, birbirimize değer verebilirsek, birlikten güç doğar anlayışına ne kadar güçlü sahip çıkabilirsek çok daha anlamlı ve değerli olacaktır" şeklinde konuştu.

İftar sofralarının önemine değinen Müezzinoğlu, “Bunlar parayla, maddi imkanlarla yapılacak işler değil. Gönül işi bunlar. Bu sofralara kimse karnını doyurmak için gelmiyor büyük bir çoğunlukla. Türkçemizdeki o güzel söz; Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül dost ister kahve bahane. Bu akşam sizlerle dostluk çemberimizi genişletebilmek ve duygularımızı paylaşabilmek adına bir arada olduk” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar