Milletvekillerinin sağlığı Akdeniz Üniversitesi'ne emanet

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile Akdeniz Üniversitesi arasında milletvekillerinin muayene ve tedavi edilmeleriyle ilgili protokol imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekillerinin sağlığı Akdeniz Üniversitesi'ne emanet

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı ile Akdeniz Üniversitesi arasında milletvekillerinin muayene ve tedavi edilmeleriyle ilgili protokol imzalandı.

    Gazi, Hacettepe ve Ege Üniversitesi'nin ardından Akdeniz Üniversitesi ve TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı arasında, TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe arasında Meclis’te protokol imzalandı.

    Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu yaptığı konuşmada, çeşitli üniversiteler ile sağlık alanında iş birliği protokolleri imzaladıklarını hatırlatarak "Bu gün ise Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalayacağız. Ben değerli rektörümüze katkılarımdan dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

    Meclis olarak her türlü tecrübelerini bütün üniversiteler ile paylaşmaya hazır olduklarını dile getiren Neziroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Burası tabii ki yasama organıdır. Akdeniz Üniversitesi ile başta yasama faaliyetleri olmak üzere oradaki öğrencilerin gelip Meclis'i ziyaret etmeleri, buradaki yasama sürecini incelemeleri, burada bulunan arkadaşlarımızın gelen öğrencilere yasama, uluslararası ilişkiler, basın yayın ve halkla ilişkiler ve sanat tarihi konularında sunum yapmaları gibi alanlardaki işbirliğini daha da artırmayı arzu ediyoruz. Ayrıca bilimsel çalışmalarda da işbirliği yapmak istiyoruz. Biz üniversitelerimizle yüksek lisans ve doktora tezleri noktasında Meclis'ten daha fazla yararlanmasını arzu ediyoruz. Bu siyaset bilimi ve iktisat olabileceği gibi tarih, sanat tarihi, halkla ilişkiler, uluslararası ilişikler gibi alanlarda da Meclis'te yürütülen faaliyetler belki bu tür akademik çalışmalara konu edilirse hem çalışanlar için orijinal çalışmalar olur hem de bizde bunlardan daha fazla faydalanırız. Aslında bu protokol bir taraftan da yeni bir modelin başlangıcı gibidir. Yani tıp fakülteleri özel hastaneleri gibi sağlık hizmeti sunacaklardır. Yapmış olduğumuz protokol ile milletvekillerine böyle bir imkân sağlamayı hedefliyoruz. Protokol ile milletvekillerimiz Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi imkânlarından faydalanacaklardır."

    “ÜNİVERSİTE DÜNYA MARKASI HALİNE GELDİ”

    Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin yaptığı nakiller ile dünya markası haline geldiğini söyledi. Üniversitesi bir yıl içeresinde yurt dışından gelen yabancı doktorlara eğitim veren hale geldiğini vurgulayan Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi artık Türkiye'nin bir gururu ve markası haline geldi." dedi.

    Türkiye'yi yöneten insanların öncelikle sağlıklı, zinde ve üretken olmaları gerektiğini belirten Kurtcephe, "Bizde halkın kurumu ve halka hizmet eden insanların emrindeki bir üniversite hastanesi olarak TBMM ile sağlık alanında işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar