Milletvekili Yıldırım: Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar indi

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının ilkokullara kadar indiğine işaret ederek, “8-9 yaşındaki çocukların bile rahatlıkla ulaşabileceği duruma gelmiştir. Hatta internet sitelerinden...

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yıldırım: Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar indi

Burdur Bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Türkiye’de uyuşturucu kullanımının ilkokullara kadar indiğine işaret ederek, “8-9 yaşındaki çocukların bile rahatlıkla ulaşabileceği duruma gelmiştir. Hatta internet sitelerinden kolaylıkla temin edilecek imkânlar bulunmaktadır.” dedi.

Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan milletvekili Yıldırım, alınan önlemlere rağmen uyuşturucunun hala insanların hayatını karartmaya, suçu teşvike ve toplumsal kalkınmayı tehdit etmeye devam ettiğini vurguladı.

Yıldırım, madde kullanımı ve bağımlılığının, ortaya çıkardığı sonuçlar nedeniyle sadece kullanan kişiyi etkilemekle kalmayıp, başta yakın çevresi olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yansıyarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini ifade etti.

Yıldırım, "Dünya Sağlık Örgütü, madde kullanımı ve bağımlılığının dünya çapında bir tehlike olduğunu vurgulamakta ve önlemler almaya yönelik çalışmaları desteklemektedir. Günümüz dünyasında sınır tanımaz hale gelen madde kullanımı, birçok suça zemin hazırlaması nedeniyle sosyal dokuyu bozmakta, kişisel gelişim ve başarıyı olumsuz yönde etkilemekte, toplumsal kalkınma ve istikrara büyük darbe vurmaktadır.” ifadelerini kullandı.

"MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDIM AMA CEVAP VERİLMEDİ, ÇALIŞMA YAPILMADI"

Okul çevrelerinde satılan ve gençleri zehirleyen uyuşturucu konusunu Meclis gündemine taşıyıp, soru önergesi vermesine rağmen bu konuda ne tarafına yazılı olarak cevap verildiği, ne de hükümetçe bir çalışma yapıldığını aktaran Yıldırım, uyuşturucu kullanımının çocuklara kadar düşmesinin, ülke için büyük bir tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Yıldırım, mesajında şöyle dedi: “Güvenlik tedbirleriyle birlikte, uyuşturucu madde arzının engellenmesine yönelik operasyonların yanı sıra madde kullanımı riskine karşı gençlerimize koruyucu sosyal projelerin uygulanması da önem arz etmektedir. Özellikle medya bu konuda sorumlu davranarak, uyuşturucu maddelere ilişkin özendirici yayınlardan kaçınmalıdır. Ayrıca tedavi, önleme ve maddenin arzı ile mücadelede sivil toplum kuruluşları da destek vermelidir. Gençlerimizi tuzağına düşüren uyuşturucu illeti, dünyada maalesef büyük bir kara para akışına kaynaklık etmektedir. Terör örgülerinin gelirlerinin önemli bir bölümünü uyuşturucu ticareti oluşturmaktadır. Uyuşturucuya verilen para teröre aktıkça insanlarımızı uyuşturucu illeti, milletimizi ise terör belası zehirlemektedir. Hükümetin bunları görmezden gelip mesaisini hayali örgütlerle mücadeleye ayırması da ayrıca sorgulanmalıdır.” CİHAN

Yorumlar