Milletvekili Yıldırım: AKP geçmişte söylediğinin tam tersini yapıyor

Burdur bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, AK Parti'nin geçmişte seçim meydanlarında ne söylemişse bugün tam tersini yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Yıldırım: AKP geçmişte söylediğinin tam tersini yapıyor

Burdur bağımsız Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, AK Parti'nin geçmişte seçim meydanlarında ne söylemişse bugün tam tersini yaptığını söyledi. Yıldırım, kendisini eleştirenleri hain ve düşman göstererek savaş açtığını belirterek, "Türkiye’yi hızla bir parti devletine ve kaosa doğru sürüklemektedir." dedi.

Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Burdur ve Bucak’ta yaptığı ziyaretlerde vatandaş, esnaf, işadamı ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla görüşen Yıldırım, seçim gündemi ve yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Bugün iktidar partisi, geçmişte seçim meydanlarında ne söylediyse tersini yapmakta, kendisini eleştirenleri hain ilan etmekte, düşman göstererek savaş açmaktadır. Türkiye’yi hızla bir parti devletine ve kaosa doğru sürüklemektedir." diye konuştu.

"GERÇEK PARALEL YAPIYI GÖRMÜYORLAR"

İktidar partisinin yolsuzluklarını ve terör örgütüne verilen sözleri örtbas etmek için icat ettiği sahte gündemin esiri olduğunu iddia eden Yıldırım, şunları söyledi: "Vergi adı altında haraç toplayan kendi mahkemelerini kuran, kendi güvenlik güçlerini fiilen sahaya süren, seçimden sonra özerklik ilan edeceğini bas bas bağıran gerçek paralel yapılanmaya ses çıkarmayanlar, hayali paralel yapı iddialarıyla toplumu oyalamaya çalışmaktadır. Elbette kendi çıkarlarının kölesi olmuş, yapılan her iyi işi, ulaşılan her başarıyı kendinden bilmiş insanların; diğergamlığını, fedakarlığını unutan, engin gönüllü insanları, yaşatma ideali ile yaşayanları, şefkat kahramanlarını, gönül erlerini anlamalarını beklemiyorum. Ama bir sivil toplum hareketine karşı bu derece kin ve düşmanlığı da anlamakta gerçekten zorlanıyorum."

"YAPTIKLARI DÜZMECE HABERLERİ MEYDANLARDA KULLANIYORLAR"

Meydanlarda kullanılan nefret söyleminin ülkeyi germe, insanları sokağa dökme, kutuplaştırma çabası olarak değerlendiren Yıldırım, "İktidarın emrindeki basında yer alan ve kısa sürede düzmece olduğu anlaşılan, aynı yayın organlarında tekzip edilmiş, gerçek dışı haberler meydanlarda birbiri ardına insafsızca sıralanmakta, toplumu bölücü, ayırıcı ve kendinden olmayanları ötekileştirici bir dil kullanılmaktadır. Nefret diline teslim olanlar sadece taraftar olur, savaşçı olur; yanlışı sorgulamaz, doğruyu aramaz hale gelir. İktidar Partisi, meydanlardaki söylemi ile emrindeki gazeteler ve televizyonlarla tam da bunun peşindedir. Gezi Parkı'nda AVM yapılmasına yönelik bir belediye projesine gösterilen haklı tepkinin bütün yurda yayılan sokak olaylarına dönüşmesi bu düşüncenin eseridir. Hayatlarını kaybeden onca çocuğumuza, gencimize, emniyet mensuplarına rağmen, iktidar kışkırtıcı üslubuna devam etmektedir, maalesef tek derdi taraftar kazanmaktadır." şeklinde konuştu.

Türk milletinin sağduyusuna inandığını ifade eden Yıldırım, nefret diline teslim olmayacağını söyledi. Ülkeyi ve milleti bölmeye çalışanlara, yolsuzluk iddialarının soruşturulması ve kovuşturulmasına engel olanlara, yargıdan kaçanlara, ihale peşinde koşanlara, insanları tehditle sindirmeye çalışanlara Türk milletinin sessiz kalmayacağını kaydeden Yıldırım, "Bütün bu hukuksuzluk ve haksızlıklara, düşünmeye, sorgulamayan tek tip insan isteyenlere, biat isteyenlere karşı hak ettikleri cevabı sandıkta verecektir.” dedi. CİHAN

Yorumlar