Milletvekili Baydar: Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldı

Ana muhalefet partisi CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Milletvekili Baydar: Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldı

Ana muhalefet partisi CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldığını ileri sürdü.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirip, laikliğin savunuculuğunu yaptığını iddia etti. Milletvekili Baydar, “Başbakan’ın kendisi bile bu ülkede meczuplar, müritler, şeyhler olamaz demeye başladı. Günaydın. Böyle laikliği orada burada savunmaya başladı. Başka savunacak bir şeyi kalmadı. Diktatörlüğünü onlarla örtmeye çalışıyor. Halkın desteğini alıyormuş gibi görünüyor olabilir. Her türlü baskıyı kurarak insanları iş, ekmekle korkutarak, insanları çoluğunun çocuğunun geleceğiyle ilgili korkutarak oy alabilirsiniz ama, onun adı demokrasi olmaz. O başka bir şey olur. Ülkemizde demokrasi rafa kaldırılmıştır. Cumhuriyetin başlangıcında kurulan o bildiğimiz demokrasi anlayışının olmadığını görüyoruz.” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Türkiye’de demokrasinin rafa kaldırıldığını ileri sürdü. Baydar, “AKP, devletin bütün organlarını ve imkanlarını ele geçirerek sistem üzerinde bir baskı kuruyor. Türkiye’nin bunlardan kurtulması, ülkemizin ferahlaması lazım.” dedi.

'AKP’YE KARŞI OLANLARIN TÜRKİYE’DE YAŞAMA HAKKI OLMADIĞI BİR SÜREÇTEYİZ'

Ülkenin iyiye gitmediğini ifade eden Baydar, "Türkiye’ demokrasiden çıkıyor. Baskı ve zulüm direksiyonuna doğru yöneldi. Bundan sonra AKP’den olmayanların zulüm gördüğü, zulüm göreceği, AKP’den olmayanların cezalandırıldığı, cezalandırılacağı, AKP’ye karşı olanların Türkiye’de yaşama hakkı olmadığı bir süreçteyiz. AKP iktidarı Türkiye’nin başına artık dert oldu. İnsan hakları, özgürlük, demokrasi her türlü insanların yaşamına müdahale etme musallat olma anlamında başımıza hakikaten dert oldular. Bunlardan Türkiye’nin kurtulması lazım. Türkiye’nin ferahlaması lazım. Cenaze kalktıktan sonra Aşrı kebir okunur. 7 Haziran 2015’den sonra da AKP’nin cenazesini kaldıralım. Arkasından da bir aşır okuyalım ruhuna Tebâreke ile gönderelim.” CİHAN

Yorumlar