MHP'nin aday adaylığını kabul etmediği 4 isim

MHP'ne milletvekilliği için aday adaylığı başvuran bazı isimlerin aday adaylığını iade edildi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'nin aday adaylığını kabul etmediği 4 isim

MHP'nin, eski ideal Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün mebus aday adaylığı başvurusunu reddettiği öğrenildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, milletvekilliği aday adaylığı başvurularını 12 -18 Mart tarihleri içinde sektör MHP, Karamahmutoğlu ile Atayün'ün müracaat dosyalarını kendilerine iade etti.

Karamahmutoğlu ile Atayün'ün milletvekilli aday adaylığı için başvurularının, parti politikalarına ve partinin yürüttüğü siyasete müsait olmaması sebebiyle reddedildiği söylendi.

MHP daha öncelikle de emekli albay Erdal Sarızeybek'in mebus aday adaylığı başvurusunu kabul etmemiş ve eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek'in başvurusunu ise iade etmişti.

MHP'nin mebus aday adayı başvurularını incelediği, diğer adların müracaat dosyalarının da iade edilebileceği belirtiliyor.

Alparslan Türkeş'in ölümünün peşinden 1997'de yapılan kurultayda, kimi adayların ilk tur oylamanın peşinden MHP umumi başkanı Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekilmesi üzerine, Azmi Karamahmutoğlu taraftarlarıyla kürsüyü işgal etmiş ve kongreyi tanımadıklarını açıklamıştı. Karamahmutoğlu ve beraberindekilerin, oy kabinlerini ve kürsüyü devirmesi üstüne Kurultayda kavga çıkmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar