MHP’li Yeniçeri: Tekme tokat görüntüleri Türkiye’yi dünyaya rezil etmiştir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Soma’da yaşanan protesto olaylarında Başbakanlık müşavirinin tekme atarken ortaya çıkan görüntülerini hatırlattı. Yeniçeri söz konusu olay sebebiyle Türkiye’nin dünyaya rezil edildiğini söyledi....

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Yeniçeri: Tekme tokat görüntüleri Türkiye’yi dünyaya rezil etmiştir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Soma’da yaşanan protesto olaylarında Başbakanlık müşavirinin tekme atarken ortaya çıkan görüntülerini hatırlattı. Yeniçeri söz konusu olay sebebiyle Türkiye’nin dünyaya rezil edildiğini söyledi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri şunları söyledi: "Canlarını kaybeden insanlar, kaybettikleri canlarının bedenlerini ocağın derinliklerinden çıkarmak gayreti içindeyken karşılarında Erdoğan’ı buldular. Başbakan Erdoğan konuşunca da adeta yıkıldılar. Erdoğan, ölümler için ‘bu işin fıtratında bunlar var’ dedi. Dahası Avrupa’da 19. yüzyılda meydana gelen kazalardan örnekler vererek orada oldu. Burada da ‘olur böyle şeyler’ demeye getirdi. Bütün bunlar acılarının, yaslarının derdinde olanları, henüz yerin altındaki cenazelerini almak için bekleyen insanlar arasında büyük infiale neden olduğu açıktır. Nitekim tepkiler hemen Soma caddelerine yansıdı ve meydana gelen protestolarda ‘Başbakan istifa’ sesleri yükseldi. Eğer yayınlanan görüntüler ve sesler montaj ve dublaj değilse bundan sonraki gelişmeler büyük bir tehlikeyi işaret etmektedir. Protestolar sırasında Başbakan Erdoğan’ın koruma ordusuyla birlikte protestocuların üzerine yürüyerek ‘Hadi gel benim yanımda yuh de bakayım’ sözleri ettiği görülüyor. Bir başbakanın göstericiye meydan okuyan ve onu provoke eden bir tavrını normal karşılamak mümkün değildir. Bir ülkede protestocu ya da marjinal tavır gösterenlerle o ülkenin Başbakan’ın davranışı arasında bir mesafe kalmamışsa o ülkede değerler hiyerarşisi yıkılmış demektir. Taç giyen baş ile taç giymeyen başın aynı biçimde hareket ettiği yerde düzen değil kaos var demektir. İş bu kadarıyla da kalmamış. Tayyip Erdoğan koruma ordusuyla barikatın arkasındaki göstericinin yanına giderek ‘yuh çekersen tokadı da yersin’ demiştir. Bu durum iktidarın başının gösteri, yürüyüş ve ifade özgürlük anlayışını göstermesinin ötesinde Başbakanın kitleleri ne kadar provoke ettiğini de ortaya koyar niteliktedir. Nitekim olan bitenden kendisine vazife çıkarmış olacak ki Başbakanlık Müşaviri yere yatırılmış, iki eli iki özel harekât polisi tarafından tutulmuş olan bir protestocuya tekmeler savurmuştur. Başbakan tokat ya da yumruklarıyla özel kalem müdür yardımcısı ise tekmeleriyle adeta yangına benzin dökmek işlevini görmüşlerdir. Dahası Başbakanlık müşaviri yerde yatan adama savurduğu tekmeler yetmiyormuş gibi şark kurnazlığı yaparak yedi günlük rapor da almıştır. Hüseyin Çelik bir de buna ‘meşru müdafaa’ diyerek mazeret bulmuştur. Göstericinin müşavire temasının olmadığı yayınlanan yeni video kayıtları ortaya koymuş bulunmaktadır. Tekme tokat görüntüleri Türkiye’yi dünyaya rezil etmiştir."

Protestoların aşırı güç kullanan sivil ve güvenlik bürokrasinin yüzünden büyüdüğünü savunan Yeniçeri, "Erdoğan da selameti markete girmekte bulmuştur. Başbakan Erdoğan’ın bu kaos sırasında bir vatandaşın boynundan kavrayarak yumruk attığı yolunda görüntüler ve o gencin mülayim itirafları da ortaya çıkmıştır. Dahası Tayyip Erdoğan’ın bu maden işçisine ‘ne kaçıyorsun?’ diye bağırdığı da medyaya düşmüştür. Bu vatandaşa, üzerine çullanan korumaların dayağından kurtulmaya çalışırken bir tokatta Başbakan Erdoğan’ın attığı itirafları tokatı yiyen zattan geldi. Bu durum devletin ve devletlünün dibe vurduğunun kanıtıdır. Vatandaş, Başbakan Erdoğan’dan tokat, müşavirinden tekme ve korumalarından dayak yiyerek taziyeden hak ettiği payı almıştır. Böylece Tayip Erdoğan’ın etrafındaki bayanlardan birisinin neden ‘çekmeyeceksin, çekmeyeceksin!’ diye ciyak ciyak bağırdığı da böylece anlaşılmış oluyor! Bu tavırlar kutuplaşmış, yay gibi gerilmiş ve ayrışmış bir Türkiye’de ne kadar tehlikeli olduğunu söylemeye bilmem gerek var mı? Kendi yurttaşlarının büyük bir kısmına bu kadar öfkeli, kızgın ve ön yargılı olan bir başbakanın ülkeyi götürdüğü yer bellidir. Başbakanın tokat, müşavirinin tekme savurduğu yerde Allah’ın vatanı ve vatandaşı korumasını dilemekten başka bir şey insanların elinden gelmez." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar