MHP'li Yalçın: Şaibelerden kurtulmanın yolu yargının işini kolaylaştırmaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan'ın, koltuğunda her oturduğu günün Türkiye için zararlar getirdiğini savunarak, "Başbakan'ın, üzerine bulaşan şaibelerden kurtulmasının yolu, bunların üzerini örtmek ve soruşt.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Yalçın: Şaibelerden kurtulmanın yolu yargının işini kolaylaştırmaktır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan'ın, koltuğunda her oturduğu günün Türkiye için zararlar getirdiğini savunarak, "Başbakan'ın, üzerine bulaşan şaibelerden kurtulmasının yolu, bunların üzerini örtmek ve soruşturma dosyalarını engellemek olmamalı, bilakis yargının ve güvenlik birimlerinin işini kolaylaştırmalıdır." dedi.

MHP’li Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerinden hükümeti eleştirdi. Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda Başbakan ve bakanlarının hazırlıksız yakalandığını savunan Yalçın, “AKP hükümeti, hakkın ve adaletin tecellisini önlemek maksadıyla hukuki süreci tıkayacak, soruşturma safhalarını sakatlayacak tedbirlere başvurmaya başlamış; yangından mal kaçırma, selden kütük kurtarma kaygısına kapılmıştır. Adli Kolluk Yönetmeliği’nde dehşete düşüren değişiklikler yapılarak alelacele Resmi Gazete’de yayımlanması, tam da bu paniğe işaret etmektedir. 2005 yılında yine AKP hükümeti tarafından düzenlenen Adli Kolluk Yönetmeliği, hukuk sisteminin ve adalet mekanizmasının işlerliğini rafa kaldıracak değişikliklerle Sivil Cunta Yönetmeliği’ne dönüştürülmüştür.” diye konuştu.

Adalet Bakanlığı’na Bekir Bozdağ’ın getirildiğini hatırlatan Yalçın, böylece daha sert müdahalelerde bulunulacağının işaretinin verildiğini öne sürerek, şu ifadeleri kullandı: “Başbakan’ın sık sık şüphem yok dediği abdestinden kuşkusu vardır ki günahını bile sevap olarak göstermeye amade bir bendesini Adalet Bakanlığı’na atamıştır. Diğer 9 bakanlığa yapılan atama da aynı savunma içgüdüsünün eseridir.

Nitekim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve gelir gelmez kendinden bekleneni yapmış ve daha önceki bakanlar döneminde gönderilen ‘yetki devri’ yazısında değişiklik yaparak, HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının kendisi tarafından yapılacağını kayda bağlamıştır. Böylece sinyali Başbakan alarak HSYK’ya yasak koymuştur.

Emniyet teşkilatını allak bullak eden tayinlerse, AKP’nin günahlarından ve yolsuzluklardan oluşan karadeliği kapatmak için güvenlik birimlerinin tıkaç niyetine kullanma kaygısı taşımaktadır. Görünen odur ki 10 bakanlıkta yapılan değişiklik, bürokrasideki atamalar ve sürgünlerle başlayan pisliklerin üzerini örtme çabaları, yeni teşebbüslerle devam edecektir.”

"BAŞBAKAN'IN KOLTUKTA OTURDUĞU HER GÜN TÜRKİYE İÇİN ZARAR"

Başbakan’ın, her geçen gün kendisine kan ve onur kaybettiren koltuğa tutunma mücadelesini istiklal mücadelesi gibi göstermek suretiyle parti tabanını şiddetle tahrik ettiğini belirten Yalçın, “Normal düşünme melekelerini ve aklıselimle hareket etme kabiliyetini yitirmiş, dolayısıyla devleti yönetme ehliyet ve liyakatinden uzaklaşmış olan Başbakan Erdoğan’ın, koltuğunda her oturduğu gün Türkiye için fevkalade zararlıdır.

Başbakan Erdoğan, yalnız kendisini ve partisini değil, bütün Türkiye’yi hukuksuzluk batağına, kaosa sürüklemektedir. Başbakan Erdoğan’ın, üzerine bulaşan şaibelerden kurtulmasının yolu, bunların üzerini örtmek ve soruşturma dosyalarını engellemek olmamalı, bilakis yargının ve güvenlik birimlerinin işini kolaylaştırmalıdır. İçeride ve dışarıda suçlu ve sorumlu aramaktan vazgeçmeli, şeffaf ve sağduyulu hareket ederek hakikatlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmalıdır.” diye ifade etti.


CİHAN

Yorumlar