MHP’li Vural: İstifalar iş yapamaz hale getirilen müdürlerin isyanı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hakkari Emniyet Müdürü’nün ardından Tunceli Emniyet Müdürü’nün de istifa etmesini, iş yapamaz hale getirilen müdürlerin isyanı olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP’li Vural: İstifalar iş yapamaz hale getirilen müdürlerin isyanı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Hakkari Emniyet Müdürü’nün ardından Tunceli Emniyet Müdürü’nün de istifa etmesini, iş yapamaz hale getirilen müdürlerin isyanı olarak değerlendirdi. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde emniyet ve TSK mensuplarının odalarına çekildiğini anlatan Vural, “PKK bölgede cirit atmaktadır.” dedi.

    Meclis’te dün olağanüstü toplantıda yaşananları değerlendiren Vural, “Dün yaşananları hepiniz gördünüz. Parlamento tarihinde ilk defa Meclis Başkanı milletvekillerinden hem anayasanın ve içtüzüğün kendisine verdiği yetkiyi kullanmasını engellemiş hem de maalesef bu soruşturma talebine binaen savcılık fezlekesini okutturmayarak yargısal sürecin devam ettirilmesini engelleme çabasına girmiştir.” ifadesini kullandı.

    Konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Vural, Tunceli Emniyet Müdürü’nün istifasını değerlendirdi. Kritik bölgelerdeki bu istifaların güvenlik zaafiyeti oluşturabileceğini belirten Vural, “KCK ve terörle mücadele kapsamında görev yapan polislerin tamamı sürüldü. Emniyet müdürlerinin de istifası bu bölgede ciddi bir güvenlik zaafiyeti oluşturur. Belki de bu bölgede eli kolu bağlanmış bu güvenlik güçlerinin maalesef iş yapamaz hale getirilmesinin bir neticesi de olabilir, gerçekten Doğu ve Güneydoğu'da emniyet müdürleri ve TSK odalarına çekilmişlerdir. PKK cirit atmaktadır. Bu istifalar bölgede iş yapamaz hale getirilen emniyet müdürünün isyanı olarak değerlendirilmeli.” diye konuştu.

    Niğde’de jandarmaya yönelik saldırıyı da değerlendiren Vural, Beşir Atalay’ın olay sonrası yaptığı açıklamaları eleştirdi. MHP’li Vural, “Beşir Atalay PKK’yı aklamak amacıyla konuşmalarını yapıyor. Hemen tespitlerini yapmışlar. Velev ki Suriyeliler yapsın bunun sorumlusu hükümettir. Bir güvenlik zaafiyeti oluşturmuşlardır. El Nusra militanlarını El Kaide militanlarını besleyeceksiniz, Nijerya’ya silah gönderilmesiyle ilgili konuşmalar yapacaksınız, Türkiye can ve mal kaybına uğrayacak. Gerçekten bu konuyu araştırmamız lazım. Bununla ilgili hemen bir Suriye konusunu dile getirmek, Tokat Reşadiye’de şehit olan askerlerimizle ilgili de TSK’yı suçlamışlardı. Niğde’ye kadar bunlar geliyorlarsa bostan korkuluğu musun sen. Ne olacakmış. Görülen o ki Türkiye terör örgütlerinin cirit attığı oyuncağı olduğu bir ülke konumuna gelmiştir.” şeklinde konuştu.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara turunda bozkurt işareti yapmasını eleştiren Vural, “Bunlar kendi siyasi anlayışlarını topluma sunamadıkları için toplumun gerçekten güvendiği bu simgeleri siyasi amaç olarak kullanmaktan kaçınmıyorlar.” dedi. CİHAN

Yorumlar